Annonce
Fredericia

Læser spørger: Hvordan corona-sikrer man nye containere på genbrugspladsen?

Den nye genbrugsplads får ros af blandt andre Jonas Herman, som her kaster en sæk tomme dåser i den underjordiske container. Foto: Michael Svenningsen
De nedgravede containere på genbrugspladsen skal åbnes manuelt, men det harmonerer dårligt i en tid med corona-risiko. Det mente en læser, og allerede nu har de ansatte på genbrugspladsen reageret. Lågene bliver holdt åbne indtil videre. Det er over en måned siden, genbrugspladsen åbnede, og der optimeres løbende.

Fredericia: I Fredericia Dagblads "Byen Spørger" har Jimmy Lavrsen undret sig over indretningen af nye skraldespande til dåser, flasker, juicekartoner m.m. på den nye genbrugsplads.

- I disse coronatider skal man undgå kontaktflader. Hvordan kan det så give mening på den nye genbrugsplads med de underjodiske skraldespande, hvor flere er i kontakt? spørger Jimmy Lavrsen.


Annonce

I disse coronatider skal man undgå kontaktflader. Hvordan kan det så give mening på den nye genbrugsplads med de underjodiske skraldespande, hvor flere er i kontakt?

Jimmy Lavrsen


Og driftschef i Fredericia Kommune Bo Christiansen er helt enig. Det giver ikke mening, at borgerne skal have fat i lågene for at kunne smide deres affald ud. Og faktisk har de ansatte på pladsen allerede selv handlet og slået lågene op på de nye containere.

Der er desuden placeret flasker med håndsprit, så man kan sikre sig yderligere.

- Det er en fin løsning, siger Jimmy Lavrsen.

At containerne er skiftet ud med underjordiske beholdere med låg er valgt bevidst, forklarer Bo Christiansen videre.

- Det skal give færre gener med hvepse og bier, når det bliver varmt. Det har ofte været et problem ved de containere, vi har haft til dåser og flasker, og det håber vi at undgå med den nedgravede løsning, siger han.

Børnesygdomme

Genbrugscentret blev taget i brug 1. april, og løsningen med lågene er blandt de små tilretninger, som Bo Christiansen forventer skal ske løbende.

- Der er tale om et helt nyt anlæg, hvor der er ting, både vi og borgerne skal vænne os til. Vi følger med i, hvordan det fungerer og retter til, så vi får en optimal plads, siger han.

Pap, flamingo og papir skal kastes ind gennem lugerne til det nye genbrugscenter. Men selve genbrugscentret er endnu ikke oppe at køre, og de ansatte flytter først ind i slutningen af måneden. Det gamle center skal fungere parallelt, og det giver udfordringer, når borgerne har travlt med at komme af med store mængder. En ansat og en truck kan kun lige nå at holde pladsen foran lugerne frie. Foto: Michael Svenningsen

En af de større udfordringer er til at få øje på gennem de luger, hvor man nu skal kaste pap, flamingo og papir ind.

- Det er ikke altid, at folk kaster det ind de rigtige steder, og så skal vi i gang med at sortere manuelt, siger Charlotte, som har taget tørnen med at skubbe rundt på pap, plastic og flamingo i hallen.

Bo Christiansen  er klar over, at det ikke er optimalt på nuværende tidspunkt. Forklaringen er, at selve genbrugsproduktionen ikke er klar til at flytte ind på adressen på Ndr. Kobbelvej endnu.

- Det sker 29. maj, og det betyder, at vi har folk i gang på begge adresser. Vi er i gang med at bruge nogle af maskinerne på Ndr. Kobbelvej, men selve sorteringsanlægget er ikke helt klar, siger Bo Christiansen.

Pap skal gennem en af pap-lugerne. Skiltningen er endnu ikke optimal, for man skal lige have samlet erfaringer for, hvordan lugerne fungerer. Foto: Michael Svenningsen

Så i princippet er der kun med mellemrum personale i den store sorteringshal, men på en god weekend vælter det ind med pap af lugerne, og det hober sig op.

- Så vi er nødt til at komme forbi med mellemrum, for ellers ender det med at det vælter ud af lugerne, siger Charlotte, som springer op på trucken og får flyttet pap og flamingo væk fra lugerne og stablet op i imponerende stakke væk fra lugerne.

Annonce

Bedre skilte

En lille udfordring er også, at folk endnu ikke har helt styr på, hvad der skal kastes ind gennem hvilken luge. Nogle vælger kun at bruge den samme i stedet for at fordele pap, aviser og flamingo i de rigtige luger.

Charlotte håber, at man med foto kan forklare borgerne, hvad der må kastes ind i flamingo-lugerne. Det sorte flamingo-agtige materiale hører blandt andet ikke hjemme i bunken. Heller ikke beskidt flamingo eller flamingo med sorte nister hører hjemme her. Men det er svært at vide, erkender hun. Foto: Michael Svenningsen

Der er planlagt en tydeligere skiltning, men også det afventer, at centret for alvor kommer i drift.

- Vi er i en overgangsfase, men vi er sikre på, at det bliver godt, når både vi er helt oppe at køre og borgerne har vænnet sig til det, siger Bo Christiansen.

Det gælder også den døgnbetjente del af pladsen, hvor der kan afleveres haveaffald og byggematerialer. Der skal indføres et system, hvor man tjekker ind på pladsen, så bommen går op.

- Men indtil videre er den åben, fordi vi skal have fundet den rigtige løsning på registrering, hvor vi er sikre på at overholde GDPR-reglerne, siger Bo Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce