Annonce
Erhverv

Læser undrer sig: Hvorfor byggede man ikke alle kanalerne i Kanalbyen fra begyndelsen?

Frederiks Kanal har tidligere blandt andet været brugt til svømme-delen under triatlonstævner. Arkivfoto: Mads Hansen
Frederiks Kanal er bygget. Men der er også planer om Sofie Amalies Kanal og Prinsens Kanal.
Annonce

Fredericia: I udviklingsplanen for Kanalbyen er der planer om tre kanaler, men i første omgang er kun Frederiks Kanal realiseret.

Og hvorfor så det? Hvorfor byggede man ikke også Sofie Amalies Kanal og Prinsens Kanal, nu man var i gang, spørger en læser. Det helt korte - og enkle - svar er penge. Det fortæller projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Halvorsen.

- Kanalbyen fungerer sådan, at vi skal sælge jord. Ud fra de indtægter laver vi byggemodning. Så derfor arbejder vi i etaper, fortæller han.

Der er blevet og bliver bygget langs Frederiks Kanal. Her ligger Kongens Punkt, Frederikshuset og det kommende Promenaden, som der for nyligt blev taget første spadestik til.

Senest offentliggjorde AP Pension og Kanalbyen lige før jul 2019, at man i de kommende år bygger 450 boliger i Kanalbyen, som får navnet Carolinelunden.

Annonce

Udgravning først om nogle år

Udgravningen af de næste to kanaler bliver altså først om nogle år. Hvor lang tid der går, tør Tim E. Halvorsen ikke spå om.

- Sønder Vold bliver det næste store hug, og dernæst kommer kanalerne. Man kan ikke sætte år på. Det sker, når de sønderliggende byggefelter - syd for Sønder Vold - bliver solgt, fortæller han.

Sønder Vold skal binde volden sammen i det såkaldte grønne bånd. Det grønne bånd vil forbinde voldanlægget fra Kastellet til Gammel Havn og videre via en stiforbindelse i det gamle jernbanetracé til voldanlægget nordvest for havnen.

Sønder Vold bliver Kanalbyens største grønne fællesrum med en bymæssig karakter i den vestlige ende, mens den østlige ende får et mere vild, naturpræget udtryk. Blandt andet er planen at placere træerne, så sigtelinjerne i de nord/sydgående gader fastholdes.

Første spadestik til de første 140 boliger i Carolinelunden, som også bliver opført i etaper, bliver taget i løbet af 2020.

Annonce

Byen spørger - vi svarer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

516 i Fredericia har nu været smittede: 12 flere seneste døgn

Annonce