Annonce
Debat

Læserbrev: Bilka: Som rummelig virksomhed kan vi også rumme kritik

Bilka Vejle. Arkivfoto

Læserbrev: "Det tenderer hvid slavehandel".

Sådan blev Enhedslistens byrådsmedlem, Lasse Egelund, citeret i Vejle Amts Folkeblad. Ordene faldt i en debat om den indsats, Bilka og Vejle Kommune gør for at hjælpe medborgere, som står på kanten af arbejdsmarkedet.

Ikke kun er den karakteristik forkert. Det er også en forsimpling af den jætteindsats, som både kommunale medarbejdere og vores medarbejdere i Bilka hver dag yder for at hjælpe andre mennesker. En indsats, som har også medvirket til, at vi i Bilka Vejle er nomineret til prisen som årets mest rummelige virksomhed, som uddeler prisen i begyndelsen af december.

Derfor inviterede vi Lasse Egelund på besøg i Bilka, hvor vi fik en rigtig god snak. Og da Lasse Egelund også kunne fortælle, at citatet var misvisende, fik vi talt samarbejde, succeshistorier og hele systemet i gennem. Vores dør står altid åben, og vi er glade for, at Lasse Egelund havde lyst til at mødes med os. For vi vil gerne fortælle åbent om vores arbejde. Det har vi også gjort over for arbejdsmarkedsudvalget, hvorfra flere politikere da også har opponeret mod udsagnet.

En del af det at være en ansvarlig og mangfoldig arbejdsgiver er at tage ansvar for det samfund, som vi og vores butikker er en del af. Derfor bruger vi mange kræfter på vores samlede mangfoldighedsindsats, der omfatter medborgere, der på grund af fysiske eller psykiske handicap, stressdiagnoser, langtidsledighed, flygtningestatus eller andre årsager befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Her har vi en klar holdning til, at vi gerne vil træde til for at løse en fælles samfundsudfordring.

Det gør vi også i Bilka Vejle, hvor vi både ansætter medarbejdere efter endt virksomhedspraktik, og hvor vi gennem et godt forløb medvirker til, at medborgeren kan blive afklaret af jobcentret, så medborgeren kan blive hjulpet på bedst mulig vis.

Ansætter vi for få? Eller for mange? Og er det overhovedet en god ide, at borgere kan komme i praktik? Det kan der være mange meninger om, men helt sikkert er det i hvert fald, at vi har medvirket til, at flere borgere i Vejle Kommune har fået fast arbejde, end hvis vi ikke havde valgt at tage ansvar. Det er vi stolte af. Og selv om det medfører kritik i ny og næ, står vi klar til at bidrage.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Debat

R: Afskaf iværksætterskatten og styrk dansk økonomi

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Alarm 112

Røgdykkere bjærger lig fra voldsom villabrand: Naboer måtte evakueres

Annonce