Annonce
Fredericia

Læserbrev: Fred skoven fra masseturisme og lad ejerne fortsætte med at pleje den

Den store Trelde skov strækker sig i et bælte fra Hyby Fælled i vest til Trelde Næs i øst. Skoven har sandsynligvis ligget der siden sidste istid. Danmark Naturfredningsforening vil have hele skoven fredet. I dag er den opdelt i skovlodder med skovdrift - bortset fra den yderste spids på Trelde Næs, som allerede er fredet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Læserbrev: Danmarks Naturfredningsforening og Fredericia Kommune vil gerne have den private del af Trelde Skov ind under en fredning og vil i den forbindelse ændre på så meget og åbne så meget i skoven, at det ikke er rimeligt at kalde det for en fredning.

Fredericia Kommune er glad for at henvise til en rapport fra 1999 skrevet af amtet, som det hed dengang, om naturen i amtet.

Nogle af de anbefalinger, denne rapport har i forbindelse med eventuel fredning, findes også i det nuværende fredningsoplæg.

Men læser Fredericia Kommune rapporten til ende, er det meget klart formuleret, at skal man frede for at bevare skov og natur, skal man ikke øge presset fra publikum - og der anbefales et begreb, DN og Fredericia Kommune ikke kender: frivillig basis.

Frivillig basis er som begreb forbundet med tillid.

Det er så svært at have tillid til nogen, der ikke tror på og ikke respekterer andre end sig selv; så DN og Fredericia Kommune skal ændre lidt på nogle ting for at få nogle "stjerner".

I dag er det ikke svært at færdes i skoven på eksisterende veje og stier, og der er rigeligt af dem.

Den bedste måde at frede skoven på er at frede skoven fra masseturisme og lade ejerne fortsætte med at pleje skoven.

Skovejere er generelt både vågne og ansvarsbevidste for natur og næste generation, fokus i skovbruget er langsigtet og ikke kun på, hvad man kan slæbe ud nu, men mindst lige så meget, hvad der står tilbage.

Lad os bevare Trelde Skov som natur- og kulturperle. Lad os bevare skoven som en varieret privat produktionsskov med mange forskellige skovbrugere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce