Annonce
Fredericia

Læserbrev om jobcentersag: Den holdning klæder ikke SF

Byrådet har besluttet at igangsætte en ekstern undersøgelse af jobcentret. Arkivfoto

Læserbrev: I et læserbrev dagen før byrådets behandling af en undersøgelse af Fredericias jobcenter, har SFs næstformand i Fredericia, Connie Maybrith Jørgensen samt tidligere byrådsmedlem Marianne Thomsen gjort det tydeligt, at de finder undersøgelsen det rene spild af penge.

Selvom Marianne Thomsen som formand for arbejdsmarkeds - og integrationsudvalget i maj 2017 selv anbefalede en lignende undersøgelse. Først undrede det mig, at man på den måde går imod at forsøge at forbedre jobcenteret. Men faktisk stemmer det helt overens med, hvordan Marianne tidligere har ageret i lignende sager.

Da Steen Wrist Ørts (S) berettiget stillede spørgsmålstegn ved jobcenterets brug af virksomhedspraktikker, blev han af Marianne bedt om at se fremad i stedet for at skære alle virksomheder over en kam.

Der var med andre ord intet at komme efter. Efterfølgende viste det sig, at han havde haft ret, og jobcenteret ændrede praksis. Da vi i Enhedslisten fik et forslag vedtaget, der skulle hjælpe de mange, som fik problemer på grund af 225-timers-reglen og den kortere dagpengeperiode, var beskeden fra Marianne, at det gjorde man allerede. Igen var nye tiltag altså helt unødvendige. Nu, hvor vores forslag om en undersøgelse af jobcenteret skal behandles, er det også helt unødvendigt. De to SF'ere foreslår i stedet, at vi bare kan bruge Københavns Kommunes undersøgelse af deres jobcenter. De er åbenbart helt sammenlignelige ifølge SF.

Fælles for alle tre eksempler er, at hver gang man har forsøgt at røre ved Marianne Thomsens område, har der været modstand fra hendes side. Det forekommer mig magtfuldkommen, og det klæder ikke SF. Den reelle grund til den konkrete modstand imod en undersøgelse, synes dog ret tydelig. Marianne har haft det overordnede politiske ansvar for et jobcenter, der desværre har haft mange dårlige sager. Nu er man bange for, at pilen peger tilbage på hende. Med rette. Nogle bliver politikere for at hjælpe mennesker - andre bliver det for at hjælpe sig selv, og desværre virker det til at Marianne tilhører den sidste kategori. Mennesker bør altid komme før systemet.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce