Annonce
Middelfart

Læsere diskuterede Viktorias manglende skolebus: Her er jeres holdninger - og løsninger

Viktoria Ellebæk på ni år har fået andre skoletider, og de passer ikke ret godt med bussen, der kører hende mellem Ejby Skole og hendes hjem i Tanderup. Foto: Ludvig Dittmann
Det delte vandene, da avisen mandag fortalte om Viktoria Ellebæk, der må vente på bussen efter skole.
Annonce

Middelfart: Fyens Stiftstidende satte mandag fokus på niårige Viktoria Ellebæk fra Tanderup, som i det kommende skoleår må vente i en time på sin skolebus tre dage om ugen på grund af ændrede skoletider.

Den historie gav en del debat på Facebook-siderne Vores Middelfart og Fyens.dk, ligesom redaktionen er blevet kontaktet direkte af en række læsere med forslag og input.

Flere mener, at Viktorias forældre, Pia og Henrik Ellebæk, som udgangspunkt selv må tage konsekvensen af ikke at have meldt datteren til distriktsskolen.

- Der har udviklet sig en kedelig opfattelse af, at man ikke selv skal tage ansvar, og at kommunerne skal betale for de konsekvenser, borgerne er skyld i. Der er et tilbud, her i form af en skole, som forældrene vælger ikke at benytte, lyder det blandt andet fra Heidi Pihl.

- Vedrørende fragt på det offentliges regning mener jeg, at forældrene ikke kan forvente, at andre skal betale, fordi forældrene har valgt en skole, der ligger længere væk fra hjemmet end den tilbudte, skriver Bente Kjær ligeledes.

Annonce

- Det er vel kun rimeligt

Nogle synes dog, at Middelfart Kommune også godt kunne gøre mere for at hjælpe de familier, der bøvler med skoletransporten.

- Sommetider kunne vi godt gøre noget uden at være forpligtet til det, mener Charlotte Brigon, mens Christina Nielsen skriver:

- Som jeg læser artiklen, forlanger hun (Pia Ellebæk, red.) jo ikke, at de betaler eller løser det for hende. Hun efterlyser rådgivning. At nogen hjælper med, hvilke løsninger der er. Det er vel kun rimeligt. Man skulle da også mene, at skolebusser skal køre på de tidspunkter, eleverne har fri?

Mens nogle læsere har givet udtryk for deres holdninger, har andre peget på konkrete forslag til løsninger på familiens busproblematik.

- Klippekort til SFO. Det er et genialt koncept, som giver børnefamilier den fleksibilitet i hverdagen, som er helt nødvendig, lyder det blandt andet fra Elisabeth Kjær Tejlmand om den idé, Pia Ellebæk også lufter i artiklen.

I avisen mandag fortalte Karin Riishede (V), næstformand i kommunens skoleudvalg, også, at hun vil overveje at tage forslaget op ved de kommende budgetforhandlinger.

Annonce

Foreslår Flextur

Elsebeth Flarup foreslår til gengæld, at familien Ellebæk laver en aftale med Flextur, hvor man ifølge fynbus.dk kan få ture fra 30-40 kroner.


I Lemvig Kommune har der kørt gratis busser internt i kommunen siden august 2008. Det har været en succes. De gratis busser har ført til flere passagerer. De gratis busser har et socialt element. Vi kan styrke de små landsbyer.

Per Bjørholm Madsen


Derimod har Per Bjørholm Madsen foreslået, at Middelfart Kommune overvejer at stille gratis lokalbusser, der kommer længere ud i de forskellige landsbyer, til rådighed.

- I Lemvig Kommune har der kørt gratis busser internt i kommunen siden august 2008. Det har været en succes. De gratis busser har ført til flere passagerer. De gratis busser har et socialt element. Vi kan styrke de små landsbyer, skriver han.

Fyens Stiftstidende har bragt det forslag videre til formand for Teknisk Udvalg Regitze Tilma (V). Hun mener dog at have set andre eksempler på, at gratis busser ikke har haft den ønskede effekt, hvor flere har benyttet sig af offentlig transport.

- Jeg vil hellere have, at der kører busser, at der rent faktisk er et tilbud, end at de er gratis, siger hun og påpeger, at busserne heller ikke er gratis set fra kommunens perspektiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Debat

Debat: Kan vi overleve arbejdslivet?

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce