Annonce
Fredericia

Lørdagens coronatal er snublende nær stramnings-niveau

Den testjustede incidens i Fredericia er lørdag kun et mulehår fra det nuveau, der kan udløse nye, lokale stramninger. Foto: Peter Friis Autzen
Selvom mange gør det rigtige, stiger tallene i Fredericia fortsat. Niveuaet er kun et mulehår fra mulige nye stramnings-tiltag.

Fredericia: Corona-pandemien vil ikke slippe sit tag i Fredericia. Lørdagens statistik fra Statens Serum Institut viser en stigende incidens. En del af stigningen kan hænge sammen med, at mange lader sig teste, men selv den test-justerede incidens er steget hver dag i denne uge.

- Vi er nu oppe på 99, siger koncernchef Yelva Jensen fra Fredericia Kommune.

Når den testjusterede incidens runder 100, kan kommunerne vælge at gennemføre lokalt vedtagne stramninger. Hvis incidensen runder 200, skal der gennemføres stramninger.

Annonce

- Vi har ikke rundet hundrede. Men vi er meget tæt på, og jeg har i dag været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for lige at høre til eksperternes vurdering, siger Yelva Jensen.


Tallet må helst ikke stige mere. Bliv ved med at tage mange tests, for det gør det muligt at finde og bryde smittekæder. Og sørg for at mødes udendørs i det gode vejr - ikke indenfor.

Yelva Jensen, koncernchef


Hun opfordrer alle - også de corona- og restriktions-trætte - til at stå fast. Omvendt er hun også nervøs for at kommunikere på en måde, der kan udlægges som en skræmmekampagne.

- Rigtig mange lader sig teste. Bliv ved med det, for det gør det muligt at finde og bryde smittekæder. Og nyd det gode vejr. I stedet for at invitere old boys-holdet hjem og indenfor, kan man mødes udendørs. Tallet må helst ikke stige yderligere, siger hun.

Hannerup er stadig i top

Incidensen i Fredericia Kommune den sidste uge er på 160,2.  Der er fundet 82 smittetilfælde i løbet af syv dage - heraf 15 nye fra fredag til lørdag.

I Hannerup Sogn er incidensen på 359, og positivprocenten i Hannerup er på 1,8 - mod 0,86 i kommunen som helhed. Der er fundet 34 smittetilfælde i Hannerup Sogn den sidste uge.

I Taulov, som har kommunens næsthøjeste positivprocent, er tallet 0,8.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce