Annonce
Debat

Lad os åbne specialbutikkerne nu

Niels Flemming Hansen. Pressefoto

Læserbrev: Forleden gik jeg gennem den jyske hovedstad, Aarhus. Der var masser af mennesker på gaden, og var det ikke for alle de lukkede butikker, så kunne det næsten ligne en af de der hverdage, som synes så langt væk.

Der var dog udvalgte steder, hvor hverdagslivet tilsyneladende fortsat stortrives.

Både i bageren og på kaffebaren var der sort af mennesker, og her blev slynget en lind strøm af croissanter og espressoer over disken. Og da jeg senere lagde vejen forbi Bilka, så jeg, hvordan hundredvis af danskere shoppede løs i alt fra dagligvarer til elektronik og skotøj.

Det glæder mig inderligt at se, at der er fortsat forhandles og forbruges, men samtidig ærgrer det mig voldsomt, at de nuværende restriktioner er så skødesløst drysset ud over vores erhvervsliv.

For jeg mangler stadig at se en forklaring på, hvorfor en sweater sundhedsfagligt forsvarligt kan sælges i et kæmpesupermarked, men tilsyneladende er overdænget med virus, hvis den sælges i en lokal specialbutik.

Det giver simpelthen ingen mening, at regeringen samler hele landet om kassebåndet i Bilka, når det er så vigtigt, at vi holder afstand. Og det skævvrider konkurrencen for landets fysiske butikker, som i forvejen er hårdt pressede af usikker økonomi og ustabil likviditet.


Det giver simpelthen ingen mening, at regeringen samler hele landet om kassebåndet i Bilka, når det er så vigtigt, at vi holder afstand.


Der er tusindvis af julegaver, som endnu ikke er blevet returneret. Dem kan specialbutikkerne se frem til at få kastet i favnen, når de på et tidspunkt får lov til at åbne igen. Det er varer, der bliver byttet til forårsvarer, eller som kunden skal have pengene retur for. Og det er varer, som butikkerne vil brænde inde med.

Som medejer af specialbutikker i Jylland og på Fyn kan jeg betro regeringen, at det bliver et kæmpe problem for alle de lokale erhvervsdrivende, at vi næste sæson skal konkurrere med udenlandske netbutikker, der står klar med dugfriske varer.

For der er hverken plads på hylderne er eller på bankkontoen, når lokale forretninger skal købe nye varer ind, uden at være kommet af med de gamle. Som det ser ud nu, skal man være heldig for bare at overleve.

Den danske viljestyrke har været vores allervigtigste våben mod coronavirus. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at den viljestyrke lider et alvorligt knæk, når regeringen opretholder så meningsløse restriktioner.

Vi skal have genåbnet de danske specialbutikker og liberale erhverv. Det skylder vi simpelthen de helt almindelige danske skatteydere, som lige nu ser deres forretninger smuldre mellem hænderne på dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia fik sit første point i 2021 - det overskygger alt

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Indskifter var bedste mand for FC Fredericia

Annonce