Annonce
Debat

Lad os satse på lynhurtig uddannelse og efteruddannelse af de ledige, før vi sender bud til Manila eller Rio for at hente arbejdskraft

Martin Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Der er meget at glæde sig over i øjeblikket, selv om vores fodboldhold kæmper lidt med resultaterne i 3F Superligaen.

Det går rigtig godt for dansk økonomi. På rekordtid er vi gået fra asken til ilden. Fra ledighed og restriktioner til opsving og rekordhøj beskæftigelse.

Opsvinget betyder imidlertid, at mange virksomheder nu siger, at de mangler arbejdskraft. De vil derfor have adgang til billig arbejdskraft fra Asien og Sydamerika.

Annonce

Vi siger nej. Vi skal i stedet gøre en ekstra indsats for at få vores egne ledige ind i fællesskabet.

Lige nu har vi 160 ledige i 3F Vejle og endnu flere i hele kommunen. Lad os starte med at finde plads til dem i virksomhederne.

Det er netop nu, hvor økonomien kører rigtig godt, at vi skal have de sidste med. Det er nu, virksomhederne skal vise ansvar og åbne deres arbejdspladser for folk, som måske mangler de sidste kvalifikationer for at kunne udføre et job helt rigtigt.

Lad os satse på lynhurtig uddannelse og efteruddannelse af de ledige, før vi sender bud til Manila eller Rio for at hente arbejdskraft.

Lige nu er der hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft og reel mangel i enkelte brancher. Men inden virksomhederne klager deres nød i pressen, kan de ringe til os i 3F. Måske vi kan hjælpe med en løsning.

Vi vil også opfordre virksomhederne til søge i den europæiske jobdatabase, Eures. Der er nemlig over 14 millioner europæiske arbejdsløse, som virksomhederne kan hente her og nu uden begrænsninger.

Martin Jensen og Søren Heisel

Vi vil også opfordre virksomhederne til søge i den europæiske jobdatabase, Eures. Der er nemlig over 14 millioner europæiske arbejdsløse, som virksomhederne kan hente her og nu uden begrænsninger, så længe det sker under ordnede løn- og arbejdsvilkår.

På lidt længere sigt skal vi have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Regeringens reformudspil i denne uge er et godt skridt i den rigtige retning, bl.a. med tre helt nye erhvervsskoler med fokus på grøn teknologi og udvikling. En af barriererne er imidlertid, at virksomhederne i årtier har forsømt at oprette praktikpladser.

Så lad os lokalt sætte os ned kommune, arbejdsgiver samt fagbevægelsen og lave en lokal trepartsaftale, så vi kan skabe flere lærepladser og få ledige i job eller uddannelse/efteruddannelse.

Lad os håbe, at vores fodboldhold finder formen igen og spiller sig op over nedrykningsstregen i 3F Superligaen. Og lad os i diskussionen om mangel på arbejdskraft prioritere de ledige før udlændinge fra Asien og Sydamerika. Det skylder vi vores ledige - vi bor jo side om side i vores lokalsamfund.

Søren Heisel. Pressefoto
Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Leder For abonnenter

Klogt træk i sagen om havneslam ved Trelde Næs

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce