Annonce
Debat

Lad os udvikle en social vaccine sammen!

Azra Hasanbegovic, byrådsmedlem S
Annonce

Læserbrev:  Vi oplever mange følgevirkninger af corona.

Vores vante aktiviteter, arrangementer arbejdspladser, skoler og institutioner holdt lukket i flere uger. Vi kom til at savne vores gamle på plejehjem, vores børn og børnebørn, vores familiemedlemmer og venner. Vores digitale møder, telefonsamtaler, sociale medier med mdere var ligesom et plaster på såret.

Det har hjulpet lidt ved at dulme afsavn, men såret kunne ikke hele helt, da den helbredende effekt - den fysiske sameksistens, fællesskab, nærhed og omsorg udeblev.

Nu skal vi i gang med at indhente det forsømte. I et stille, roligt og kontrolleret tempo. Og vi glæder os. Hver på sin vis. Vi skal genoprette og revitalisere vores stærke relationer, meningsfulde fællesskaber og samvær.

Men hvad med dem, der aldrig har oplevet stærke relationer og inkluderende fællesskaber? Hvordan får vi dem ind? Vi må aldrig nogensinde glemme, hvad corona-isolationen har lært os.

Vi må aldrig tage vores kære og de nære relationer for givet. Og så må vi heller ikke glemme at inddrage andre i et fællesskab. Det er ikke nok at spotte dem, der ikke er med.

Det vigtigste er at forebygge, at der findes mennesker, som vi så kan spotte som værende ensomme. Allerede dér er vi sent på den. Hvis vi i stedet for kan - ved forebyggende indsatser - agere forud for ensomhedens indtræden, så har vi vundet et stort slag.


Ensomhed bekæmpes bedst ved ikke at snakke om den, men at handle på den. Lad os gøre det sammen.


Derfor har vi brug for ”den sociale vaccine”, som skal gøre os immune og modstandsdygtige over for ensomhed.

Og denne vaccine kræver hverken en lægelig faglighed eller forskerkompetencer. Den kræver en fordomsfri tilgang til mangfoldighed, et stort hjerte og en masse omsorg.

Derfor er den heller ikke gratis, da den koster os nogle investeringer i andre mennesker.

Ensomhed bekæmpes bedst ved ikke at snakke om den, men at handle på den. Lad os gøre det sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce