Annonce
Fredericia

Lagkagehuset satser på drive in bageri

Bagermester Steen Skallebæk på den 3.000 kvadratmeter store byggegrund på Vejlevej i Fredericia, der inden årsskiftet vil rumme et stort drive in bageri eller et "brødtempel", som han selv kalder det.
Midt i en tid, hvor supermarkedsbagerier og discountbrød tager pusten fra mange bagere, satser Lagkagehuset på et stort drive in bageri på Vejlevej i Fredericia og skaber op mod 40 nye arbejdspladser i den del af byen.
Annonce

Tidligere Taulov-dreng

Det er den tidligere Taulov-dreng og nuværende bagermester, Steen Skallebæk, som sammen med kollegaen Ole Kristoffersen i København har skabt Lagkagehuset. - Bagerbranchens image trænger meget til et løft. Vi er en branche, der er blevet truet fra flere fronter, blandt andet af supermarkederne og tankstationerne, men vi er også en branche, der har været lidt for ligeglade med andres syn på os, erkender Steen Skallebæk. - Nogle bagermestre skynder sig bare hjem tidligt på dagen, og de ser aldrig deres kunder i øjnene, så de måske kunne få noget brugbart kritik. Derfor nyder jeg selv at kunne være i butikken i Haderslev så tit som muligt.

Ambitiøs bagersvend

Vejen til en karriere som selvstændig bagermester begyndte i 17 års alderen, hvor Steen Skallebæk netop havde forladt Taulov Skole og fik sommerjob på Taulov Brødfabrik, der senere blev hans læreplads. - Vi lavede rugbrød til supermarkederne, og jeg fik lært at bage et rigtigt rugbrød fra bunden. I nogle år efter, at jeg var udlært, snusede jeg lidt rundt med jobs i kortere tid i forskellige bagerbutikker i Fredericia, fortæller han. Efter at have arbejdet i blandt andet Kvicklys bagerafdeling i Vojens og Nakskov købte Steen Skallebæk i 1992 bageriet i Haderslev. Dengang var han 26 år gammel.

Et brødtempel

De store drive in bagerier, der er blevet populære i Sønderjylland, kalder Steen Skallebæk selv for "brødtempler". - Butikslokalet er stort og når kunden har trukket et nummer er der god plads til at se på varerne og til at kaste et blik ind i det åbne bageri. Udenfor kan de travle blive siddende i bilen i drive in sporet og vente på, at det bliver deres tur ved ekspeditionslugen. Steen Skallebæk mener, at årsagen til Lagkagehusets succes er det store udvalg af kager og brød, samt pizzastykker og sandwich.
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: Suveræne FC Fredericia knuser Nykøbing FC i overlegen sejr 

Annonce