Annonce
Erhverv

Landmandsliv med legetøj

Det kører godt for det hollandske ægtepar. I 14 år har Jan Aarnink og Jeanette Boeijink med succes importeret hollandsk legetøj og solgt det på nettet i Danmark. Foto: Carsten B. Grubach
Hollandsk ægtepar har succes med netsalg af blandt andet trampoliner.

HOLSTED: På den lange Grindstedvej mellem Holsted og Hovborg står et diskret grønt skilt i vejkanten med påskriften JE-BO Legetøj. Det er de forreste bogstaver i Jeanette Boeijink, viser det sig, da bilen på let humpende vis ad en snæver, hullet vej er nået frem til nummer 40.

Vi er i den grad ude på landet, har lige passeret en stald med jerseykøer, og modtages så af Jan Aarnink og Jeanette Boeijink.

Det hollandske ægtepar driver ikke kun et konventionelt landbrug med 250 malkekøer, men har også skabt sig en god forretning med at sælge legetøj på nettet.

– Det begyndte med, at vi købte nogle gokarts i Holland, og så blev vi spurgt, om vi kunne skaffe flere af dem. Så siden 2005 har vi importeret legetøj fra Holland af mærkerne Berg, Exit, Elan og Mega Fun. Det er mest trampoliner i forskellige størrelser, men også legehuse, rutsjebaner, gyngestativer, vippedyr og andre mindre legeredskaber, fortæller Jan, mens Jeanette lytter i baggrunden og er klar til at supplere, hvis han nu skulle glemme noget.

– Vi har drevet landbrug her siden 1995, da vi kom fra Holland, og det går jo op og ned med mælkepriserne, så nogle år har vi faktisk tjent mere på at sælge legetøj end på at sælge mælk. I begyndelsen havde vi et showroom, hvor folk kunne komme og se legetøjsredskaberne, men der kom ikke så mange, fordi vi ligger lidt gemt herude på landet, så nu foregår det hele for 99 procents vedkommende på nettet.

Det er udendørs, mest bæredygtige legeredskaber af en vis kvalitet og stor holdbarhed, så vi er måske lidt dyrere end andre. 90 procent af vores kunder er private, de sidste 10 procent er SFO’er og campingpladser, men vi er også begyndt at sælge B2B, så legetøjet bagefter sælges videre til skoler, siger Jan. - Vi kan for eksempel også levere reservedele til trampoliner, som er blevet beskadiget under en storm.

Annonce

Vi er kun os to i JE-Bo, og vi skal ikke være flere. Vi har en passende størrelse.

Jeanette Boeijink, der har lagt navn til JE-BO Legetøj

Ingen dansk Amazon

Mens han holder styr på websiden og passer køerne i stalden sammen med et par ansatte, holder Jeanette styr på pengesagerne i både landbrug og legetøjsbutik.

– Jeg sørger også for indkøb og for fragtbreve, så vognmændene kan hente legetøjet her, siger hun. - Vi er kun os to i JE-Bo, og vi skal ikke være flere. Vi har en passende størrelse.

– Nej, vi har ikke tænkt os at blive en dansk Amazon, griner hendes mand. Af samme grund har ægteparret heller ikke tænkt sig at involvere de tre voksne døtre i virksomheden.

– Salget af legetøjet er meget sæsonbetonet, der er mest salg om foråret, så fra marts til august bruger jeg vel 70 procent af min arbejdstid på legetøjet og 30 procent på landbruget, resten af året er det omvendt, selv om vi også har en del salg omkring jul, siger Jan, der sammen med Jeanette af og til er i Holland for at se på legetøjet, men ellers overlader det til de forskellige leverandører at komme med forslag til nye varer på hylderne – om de så er cirkelrunde, ovale eller firkantede, eller er af plastik eller træ.

Historien med det succesfulde netsalg begyndte for Jan Aarnink og Jeanette Boeijink med importen af en gokart. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce