Annonce
Børkop

Landsbyen bakkede op om indsamling: Lopper på skolen blev omdannet til stort bidrag til børn på flugt

Poppy og Melissa var blandt de mange børn, der havde været hjemme og finde legetøj og bøger, som de solgte til fordel for Danmarks Indsamlingen. Foto: Jørgen Flindt

Gårslev: - Vi har indtil videre solgt et sjippetov og nogle bøger, lyde det fra Melissa og Poppy, der sidder ved et af de i alt 58 boder med loppefund.

Stedet er Gårslev Skole, og eleverne har selv været hjemme og finde ting og sager, som de nu sælger på et loppemarked, der fylder det meste af skolen. Ok, også det store kagebord samt bordet med popcorn og slush ice fylder en del.

Det hele handler om en ting. At skaffe penge, der skal gå til den store Danmarks Indsamling, som DR står bag, og som finder sted i Vejle på lørdag.

- Børnene bidrager med en meget stor entusiasme. De er bare gået op i det, siger Susanne Feder, der er skoleleder.

Annonce
I alt var der 58 boder med loppefund rundt på hele skolen. Foto: Jørgen Flindt

Lærte meget af det

Børnene har også lært noget af det. Indsamlingen er til fordel for børn, der er på flugt.

Skolen har brugt det tema i undervisningen. Blandt andet har de talt om, hvordan livet er i en flygtningelejr, og der har været snakke om, hvordan det ville være at komme hjem fra skole og få at vide, at nu skulle man pakke få ejendele og så flygte. Hvordan vil det være, og hvad ville man vælge at tage med?

- Børn er jo børn, uanset om man bor i Gårslev eller i en flygtningelejr. For børn er tryghed det vigtigste. Sådan nogle snakke er gode at få med børnene, siger skolelederen.

Og hvad endte det så med? Hvad fik de samlet ind?

- Det er sådan lidt løseligt gjort op blevet til 9500 kroner. Det er noget mere, end vi havde håbet på. Det er vildt flot, siger Susanne Feder, efter loppemarkedet er pakket sammen.

Ud af den samlede sum er 743 kroner penge, som børnene har doneret via salget af deres legetøj. Resten er samlet ind via salg af boder (25 kroner per styk), salg af pins, kager, popcorn og så videre.

Kager var der mange af, også nogle mere farvestrålende end andre. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Drabet i Korskærparken: 11 anholdt - ni er nu løsladt

112

Politipatrulje påkørte 17-årig knallertfører: Måtte køres på skadestuen med skader på det ene ben

Danmark

Podcast: Sport i Danmark - Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division: Hvem trækker det længste strå?

Leder For abonnenter

Dagens leder: Godt med nye arbejdspladser - men I må også gerne flytte til Fredericia

Annonce