Annonce
Fredericia

Landsbyskole runder 300 børn: Nye pavilloner indviet

Isabella førte saksen og veninder fra 5. klasse hjalp til, da snoren til skolens nye pavillon skulle klippes. Pigerne og de andre elever i 5. klasse skal have klasseværelse i pavillonen de kommende to år. Foto: Nana Hanghøj

Ullerup Bæk Skolen afdeling Skolesvinget i Bredstrup-Pjedsted rundede mandag morgen 300 elever, som skal fordele sig i to spor på hver årgang til og med 6. klasse. 5. klasserne har fået helt nye klasseværelser i en fælles pavillon. 40 børn tog f

Annonce

Bredstrup-Pjedsted: Isabella og veninderne fra 5. klasse havde fået æren af at klippe den røde snor til skolens helt nye pavillon, hvor der skal være plads til deres årgang de kommende to år. Pavillonen har været nødvendig for at skaffe plads til alle eleverne på den populære skole.

- Vi har rundet 300 elever, kunne skoleleder Lars Andersen fortælle, da han tog imod nye og "gamle" børn og forældre til første skoledag.

Blandt dem, der har valgt Skolesvinget, er Sune Andersen og Hanne Kudsk. Mandag morgen var det Oscar, som fik sin debut i skolen, mens drengene Lukas, Felix og Tobias skulle begynde i henholdsvis 2. og 3. klasse.

- Vi bor på Asser Jensens Vej, så det er nemt at komme hertil. Vi er tilflyttere og ønskede, at børnene skulle gå på en lille skole, forklarer Sune Andersen om valget af skole til sine tre drenge.

Hanne Kudsk peger også på skolens gode ry og ønsket om en lille skole, som afgørende for skolestarten for Oscar.

For seks-syv år siden var det anderledes, og forældrene ønskede deres børn på en af kommunens private skoler herfra. I dag er det måske en eller to, der søger en privat skole.

Lars Andersen, skoleleder Ullerup Bæk Skolen afdeling Skolesvinget

Annonce

Pladsproblem løst

Det glæder skoleleder Lars Andersen, at Skolesvinget tiltrækker mange nye børn, og forklarer det blandt andet med, at forældre i langt højere grad i dag vælger at lade børnene fortsætte i afdelingen på Nørre Allé.

- For seks-syv år siden var det anderledes, og forældrene ønskede deres børn på en af kommunens private skoler, når de sluttede her. I dag er det måske en eller to, der søger en privat skole, siger han.

Den øgede søgning har betydet udfordringer for de fysiske rammer, men det løser pavillonen de kommende år.

- Vi har den i mindst to år, så derfor passer det med, at vi lader 5. klasserne få de to klasselokaler, så de kan blive i pavillonen, til de forlader os, siger Lars Hansen.

Begejstringen er stor hos 5. klasserne, hvoraf den ene i sidste skoleår måtte undervises i et fællesrum, hvor andre elever passerede forbi konstant.

Annonce

Busplanen udfordrede

I den fjerneste ende af skolen har indskolingen til huse, og 0.klasse-lærer Anna Grønborg tager imod nye elever og forældre. Eleverne følger lidt betuttede med, da Anna Grønborg tager headset på for at være sikker på at kunne høres af både elever og forældre.

Fire timer skal 0. klasserne være i skole første dag, og de to første timer sammen med forældre, hvor et o-løb fører dem skolen rundt mellem poster.

- Vi serverer kaffe klokken 10 for forældrene, som kan vælge at blive eller tage hjem og komme igen senere for at hente børnene, siger Lars Andersen, der har startet skoleåret med ivrig kommunikation med forældrene på nettet.

- Skoledagen er blevet kortere for de yngste klassetrin, og vi havde lagt skema udfra, at børnene skulle have fri hver dag klokken 13.30. Men det viser sig så, at bussen først har afgang klokken 14.11, så eleverne ville få lang ventetid, hvis de ikke skulle være i SFO. Vi har derfor måttet lave et tilbud om lektiecafe i ventetiden, for busplanen kunne vi ikke ændre på, siger Lars Andersen.

458 nye skoleelever

458 børn indtog mandag morgen 0. klasse i Fredericias folkeskoler.

Erritsø Fællesskole: 100 elever.

Fjordbakkeskolen: 82 elever.

Frederiksoddeskolen: 5 elever.

Kirstinebjergskolen: 127 elever.

Ullerup Bæk Skolen: 144 elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce