Annonce
Fredericia

Landsbysommerfest skudt i gang med mandetræf: Kølige fadøl, køkkentjans og kalveculotte på en tirsdag

Under vejledning fra kok (i sort) Frank Løkkegaard gik 53 mænd i gang med at snitte grøntsager til det lækre kød, der stegte over trækul. Sommerfesten i Bredstrup-Pjedsted 2018 er begyndt. Blandt andet med "Mest for mænd - øl, grill og biler" i teltet på festpladsen ved stadion i Gl. Pjedsted. Foto: Morten Kiilerich

Sommerfesten i Bredstrup-Pjedsted er i gang. 53 herrer lavede mad sammen og grillede og hyggede. Også nye biler at beundre. Alle er velkomne de næste dage.

Bredstrup-Pjedsted: Det er vel forbløffende, at et lille samfund som Bredstrup-Pjedsted kan samle 53 mænd til madlavning en almindelig tirsdag aften.

Men der var nu også fadøl og en håndfuld nye Mazda'er fra Karvil Biler at kigge på, da Bredstrup-Pjedsted Sommerfest 2018 inviterede til Mest for mænd - øl, grill og biler i teltet på festpladsen på stadion i Gl. Pjedsted.

- Vi deler mændene op i hold, som står for at tilberede salater og grønt af de grøntsager, jeg har med, fortalte kok og teambuilder, Frank Løkkegaard:

- Idéen er, at de skal finde på noget, så alle råvarer anvendes.

Så det var bare om at rense, skære, snitte og være kreativ med karotter og snild med selleri til buffeten til de pølser og den porchetta-steg og kalveculotte, der lå over trækullene.

Annonce
Forventningsfulde herrer - de fleste har været frivillige ved festen - eller står til det. En laver strøm, en skal stå i bod - og alle lægger penge i (øl)kassen. Fra venstre Thomas Weimar, Arne Pedersen, Jørgen Hansen, Peter Ladegaard og Brian Sørensen. Foto: Morten Kiilerich

Fest fortsætter - vær med

- Vi kan kun stable sådan en sommerfest her på benene, fordi der er så mange ildsjæle. Vi er et festudvalg på fem og i alt 50 frivillige, fortalte Henrik Væver fra udvalget.

Sponsorindtægterne er oppe på over 100.000 kroner, og der er lagt mange mandetimer i festen. Et første arrangement mandag med lancierdans måtte dog aflyses på grund af for få tilmeldte, men til revysang og viser i teltet onsdag er der 55 tilmeldte og til tøseaften med foredrag, ost og rødvin torsdag 45 bookinger.

Sommerfesten fortsætter de kommende dage, og alle uanset adresse er velkomne. Se program på www.bredstrup-pjedsted.dk.

Der snittes grønt til buffeten. Privatfoto
Mon maden snart er færdig? Privatfoto
Karvil Biler kom med nogle nye Mazda'er, de mange mænd kunne kigge på. Også en gammel MC ed sidevogn var linet op. Privatfoto
Så er der serveret - porchetta-steg, franfurtere og kalveculotte fra grillen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce