Annonce
Fredericia

Landsforening med base i Fredericia holder sommerlejr: 1500 mad- og aktivitetskasser delt ud til socialt udsatte

Marika Sabroe holder styr på lejren fra sin plads i Fredericia. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
I denne uge deltager 1500 socialt udsatte fra hele landet i digital sommercamp. I den forbindelse har landsforeningen med hovedkontor i Fredericia blandt andet sendt 1500 aktivitets- og madkasser ud til deltagerne.
Annonce

Fredericia: I år har mange danskere ærgret sig over, at ferien til udlandet enten ikke er blevet til noget eller har været problematisk på grund af coronavirus.

Men for socialt udsatte såsom kontanthjælpsmodtagere, psykiatribrugere og stofmisbrugere er det næppe en problematik, som har fyldt i samme grad.

Som et tilbud får de dog mulighed for at deltage i Landsforeningen af Væresteders årlige sommercamp, hvor de kan møde andre med samme og lignende situation.

I år finder den sted fra 7.-10. juli, men er anderledes på grund af coronaen.

Sådan så det ud, da 1500 kasser skulle fyldes og sendes ud til ferielejrens deltagere. Privatfoto

- Den dag statsministeren lukkede landet ned, fandt jeg på at lave et digitalt værested, og det har været i gang et par måneder. Forsamlingsforbuddet har dog gjort, at vi ikke har kunnet holde feriecampen på samme måde, som vi plejer, siger Marika Sabroe fra Landsforeningen af Væresteder, der har hovedkontor i Danmarksgade.

Alternativet blev en digital feriecamp, som deltagerne har kunnet samles om på Facebook.

Annonce

1500 kasser sendt ud

1500 personer rundt i hele landet har tilmeldt sig lejren. Hver deltager har modtaget en mad- og aktivitetskasse, som de kan nyde godt af, samtidig med at de har kunnet dele oplevelserne fra hjemmet sammen med andre deltagere.

Naturbanko, trylleshow, bagedyst, underholdning fra Jacob Haugaard og koncert med entertaineren Rasmus Bjerg er blot nogle af de aktiviteter, deltagerne har kunnet opleve henover lejrens fire dage.


- Vi kan se i kommentarerne, at deltagerne er meget taknemmelige for, at vi laver feriecampen, selvom det er nogle andre præmisser, end de er vant til. De synes, det er overvældende med de ting, de har modtaget i kasserne, så folk er simpelthen så glade, som vi kender det, når vi holder de fysiske camps.

Marika Sabroe, Landsforeningen af Væresteder


- Der er ikke lagt op til, at man skal sidde foran en skærm, for der er en masse aktiviteter, man skal tage aktiv del i derhjemme, men samlingspunktet er over vores facebookgruppe, hvor de kan dele deres oplevelser og være sammen med andre, siger Marika Sabroe, som holder styr på campen fra kontoret i Fredericia.

- Vi kan se i kommentarerne, at deltagerne er meget taknemmelige for, at vi laver feriecampen, selvom det er nogle andre præmisser, end de er vant til. De synes, det er overvældende med de ting, de har modtaget i kasserne, så folk er simpelthen så glade, som vi kender det, når vi holder de fysiske camps, siger Marika Sabroe.

Signe Kongerslev og sønnen Lucas Kongerslev Meier fra Fredericia er to af de i alt 1500 deltagere, som deltager på årets lejr. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Hun erkender, at den digitale løsning betyder, at nogle forhindres i at deltage, fordi de ikke er bekendt med det. Omvendt glæder hun sig over, at deltagere med eksempelvis angst, som ikke har ønsket at deltage tidligere år, har fået lyst til at deltage i den digitale udgave.

Det er ottende år, at Landsforeningen af Væresteder holder feriecamp, men første gang det sker over nettet. Tidligere har lejren været holdt i Randers og for år tilbage i Bøgeskov.

Næste år satser foreningen dog på, at den igen bliver i fysisk form.

Jacob Haugaard er en af flere, som har underholdt på lejren. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce