Annonce
Byens Bedste

Landsoldatens bøgegren bliver til statuette: Vær med til at fejre det lokale handelsliv

Ni vindere får mulighed for at posere som Landsoldaten, når Byens Bedste Fredericia 2021 finder sted i Eksercerhuset 26. februar. Vinderne i de ni kategorier får nemlig en statuette, der er inspireret af bøgegrenen i byens kendte varetegn. Det er Therese Krogh Andresen, der er indehaver af guldsmedebutikken Me Mori, som har fået opgaven med at lave de ni statuetter. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
26. februar hylder ElboBladet og Fredericia Dagblad det lokale handels- og kulturliv med prisfesten Byens Bedste. Allerede nu er vinderstatuetterne ved at blive lavet. De får et særligt lokalt præg.

Fredericia: - Hold op, hvor er det lokalt, det her.

Smilet er ikke til at tage fejl af hos Therese Krogh Andresen, imens hun poserer med proto-udgaven af Landsoldatens bøgegren foran kameraet.

Guldsmeden, der er indehaver af forretningen Me Mori i Prinsessegade, har fået en usædvanlig opgave. Hun skal nemlig lave årets statuette i anledning af, at ElboBladet og Fredericia Dagblad hylder det lokale handels- og kulturliv med arrangementet "Byens bedste Fredericia 2021".

Det er med at holde koncentrationen og have styr på finmotorikken, når bøgegrenen bliver hel. I modsætning til almindelige grene tåler den nemlig høje temperaturer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I alt ni statuetter skal hun lave, så der er én til hver vinder i de forskellige kategorier, der spænder bredt. Selv glæder Therese Krogh Andresen sig til at udforme vinder-trofæerne.

- Det skal være en Fredericia-statuette, og hvad er mere Fredericia end Landsoldaten? Jeg synes, det lykkes ved at tage et element i statuen, som alle kender og forhåbentlig vil sætte stor pris på at have stående, siger Therese Krogh Andresen, imens hun konstaterer, at den første udgave af statuetten bliver en tidsrøver.

- Det er en fed udfordring, som jeg er glad for at få, og jeg glæder mig helt vildt til processen - og ikke mindst til at følge med i Byens Bedste. Jeg har stødt på det i andre byer og hørt godt om det, så jeg håber, det er noget Fredericia tager til sig, siger hun om prisfesten, som ElboBladet og Fredericia Dagblad varmer op til i den kommende tid.

Sådan forløber det

Kulminationen bliver en stor fejring i Eksercerhuset 26. februar 2022, hvor der blændes op for et show med underholdning og ikke mindst fejring af en vinder i hver af de ni kategorier. Her bliver ligeledes mulighed for, at folk kan købe billet til showet.

Her er kategorierne

Velvære

Kultur og underholdning

Specialbutik

Håndværk(ere)

Shopping til hjemmet/retro

Service og kundeoplevelse

Shopping/mode

Restaurant

Café og take-away

Inden da bliver der en periode i det nye år, hvor alle borgere i kommunen kan indstille deres lokale favoritter. Ud af disse udvælger en jury herefter de nominerede, som folk kan stemme på i de ni kategorier. Derved findes ni vindere, som foruden statuette også kan bryste sig af titlen som byens bedste 2021.

Enhver statuette skal gerne være unik, og det bliver bøgegrenene. Men for at de skiller sig ekstra ud, bliver der også en tekst, der beskriver, hvilken kategori den enkelte statuette tilhører, som det her er eksemplificeret. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Selv håber Therese Krogh Andresen at være med i opløbet.

- Når jeg hverken er sikker på at blive nomineret eller vinde, er jeg glad for, at jeg kan bidrage til showet på en måde, siger Therese Krogh Andresen.

Og ja, det er aldeles lokalt. Fordi vi elsker at være sammen om Fredericia.

Når jeg hverken er sikker på at blive nomineret eller vinde, er jeg glad for, at jeg kan bidrage til showet på en måde.

Therese Krogh Andresen, indehaver af Me Mori
Man må gerne smile, når man står med et trofæ. Mon ikke, de kommende vindere af de ni statuetter ser glade ud, når de står med vinder-trofæet den 26. februar. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

Forsvarsgeneral stopper i FHK: Jeg har behov for at prøve noget nyt

Fredericia

Dyr kviktest på Prangervej: 100 p-bøder på tre uger for at parkere på private pladser

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Fredericia For abonnenter

Milliongodtgørelse eller ej: Sag om bortvisning af kommunaldirektør afgøres først efter sommerferien

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fredericia

Kandidat for Fredericia siger nej tak til at repræsentere byen som vikar i Folketinget: - For kort tid

Leder For abonnenter

Dagens leder: Løsning af specialskole-sag kræver hurtigtvoksende ører

Fredericia

City Escape kommer til Fredericia: Vær med til at redde midtbyen fra en terrororganisation