Annonce
Fredericia

Konservative ønsker åbning af alle genbrugspladser - 'ren populisme', mener S

Lørdag formiddag var der lang kø til genbrugspladsen på Bundgårdsvej i Erritsø. Foto: Søren Stampe
Genbrugspladsen på Industrivej bør genåbnes, mener Søren Stampe, bestyrelsesmedlem for De Konservative i fæstningsbyen. - Fredericianerne kommer til at spilde deres tid i lange køer, og det skaber trafikkaos, lyder argumentet. S-byrådsmedlem er forarget over forslaget, som han kalder "ren populisme".

Erritsø: Lørdag formiddag har der været stor tilstrømning til genbrugspladsen på Bundgårdsvej i Erritsø.

Det viser billeder, som Fredericia Dagblad har fået tilsendt.

To genbrugspladser blev i denne uge genåbnet efter to ugers lukning på grund af corona-epidemien. Det er genbrugspladsen på Bundgårdsvej og deponiet på Vejlbyvej. Og det skabte altså en lang bilkø lørdag formiddag af fredericianere, som ønskede at komme af med affald.

Lørdag formiddag var der lang kø til genbrugspladsen på Bundgårdsvej i Erritsø. Foto: Søren Stampe

"Trafikalt kaos"

Søren Stampe, som er bestyrelsesmedlem i De Konservative i Fredericia, var lørdag forbi genbrugsstationen på Bundgårdsvej i Erritsø, hvor mange biler holdt i kø. Han mener, at Fredericia Kommune har valgt en forkert løsning.

- Jeg mener, det er lodret forkert ikke at genåbne alle vores genbrugspladser. Lige nu og henover påsken valfarter fredericianerne til byens genbrugspladser, og jeg er sikker på, at ekstreme lange bilkøer, hvor den enkelte fredericianer kommer til at spilde en masse tid, samt trafikalt kaos, kommer til at herske, hvis kommunen ikke ændrer deres strategi, vurderer han.

Kommunen mener, at en genåbning af Industrivej vil give for store trafikale problemer.

- Effekten af at lukke for pladsen på Industrivej er, at man øger koncentrationen af biler på de to andre pladser, og dermed skabes der trafikale problemer der i stedet. Det er altså for sløvt, og der skal strammes op. Jacob Bjerregaard kan vælge at fortsætte med den valgte strategi, og så er jeg sikker på, kaos og tumult vil komme til at herske henover påsken, eller også kan han vælge at ændre retning og følge det konservative forslag, lyder det fra Søren Stampe.

Han foreslår et system med onlinebooking af tider til genbrugspladsen. Dermed spredes folk automatisk.

Annonce

Forarget over forslag

Byrådsmedlem Christian Bro (S) er formand for teknik- og miljøudvalget, som har ansvaret for byens genbrugspladser. I sit civile job hos Post Nord arbejder han desuden lige i nærheden af pladsen på Bundgårdsvej, og han har flere gange i denne uge observeret kø.

- Der kan kun være 10 biler på pladsen ad gangen, og det giver nogle begrænsninger. Jeg har været ude for at observere et par gange, og der har flere gange været kø ud til Tonne Kjærs Vej, fortæller Christian Bro.

Begrænsningen på antallet af biler sker af hensyn til sundhedsmyndighedernes anbefaling. Og Christian Bro undrer sig over det konservative forslag om at åbne alle genbrugspladserne.

- Det er ren populisme, og det forarger mig, at en lokalformand for et parti, der sidder i Folketinget, kan foreslå det. Det er jo noget, vi gør for at begrænse smittefaren, og vi holder fokus på at holde folk sunde og raske, siger Christian Bro.

Han peger på, at der med de nuværende regler for sikkerhed og afstand i forbindelse med corona-epidemien højst ville være plads til to-tre biler på Industrivej. Derfor mener han, at det konservative forslag er "noget sludder". Og forslaget om onlinebooking afviser han også, da det vil pålægge kommunen en stor administrativ byrde.

- Det handler om folks ve og vel, siger Christian Bro.

Til det siger Søren Stampe:

- Det giver jeg Christian Bro fuldstændig ret i. Vi skal selvfølgelig følge sundhedsmyndighedernes anvisninger. Men myndighederne har givet lov til, at genbrugspladserne kan åbne, og derfor kan vi godt finde en smartere løsning, siger Søren Stampe.

Lørdag formiddag var der lang kø til genbrugspladsen på Bundgårdsvej i Erritsø. Foto: Søren Stampe
Annonce

Vent med at køre på genbrug

Muligheden for at aflevere affald for øjeblikket er lige nu begrænset. Men ifølge Christian Bro bør man glæde sig over, at muligheden findes. Og så henstiller han i øvrigt til, at folk venter ved at køre på genbrugspladsen, hvis det overhovedet er muligt.

- Jeg har selv seks-otte sække med affald stående derhjemme, og jeg venter til bedre tider med at komme af med dem, siger Christian Bro.

Desuden peger han på, at kommunens genbrugsfolk også henter affald som pap, papir, metal og plastik, som folk kan stille frem. Det hentes efter den sædvanlige genbrugskalender, som også findes på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce