Annonce
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

MesseC' Hal E har været omdannet til midlertidigt coronatestcenter hele weekenden. Foto: Michael Svenningsen
Interessen for at blive tjekket for coronasmitte i MesseC var endnu højere søndag end lørdag. De mange mennesker gav mere kø, men alt foregik ifølge Hanne Rasmussen fra Fredericia Kommune i god ro og orden.
Annonce

Fredericia: Omkring 2900 personer har i løbet af weekenden været forbi Hal E i MesseC for at blive testet for covid-19.

Lørdag blev lidt over 1300 testet, og tallet fra søndag er opgjort til cirka 1600. Det fortæller Hanne Rasmussen, der er visitationschef i Fredericia Kommune.

- Det har også været stille og rolig i dag, selvom der har været en del flere mennesker end i går, siger Hanne Rasmussen kort tid efter, at det midlertidige testcenter er lukket søndag klokken 17.

Oprindeligt havde regionen vurderet, at de ville foretage omkring 1000 tests i MesseC i løbet af weekenden.

Den store interesse for at blive testet på ugens sidste dag betød, at ventetiderne indtil sidst på eftermiddagen var noget længere end lørdag.

-  På et tidspunkt var vi nede på en maksimalt ventetid på 25 minutter, men ved middagstid måtte man vente noget længere, fordi der var der rigtig mange i kø.

Annonce

Ligger stadig næsthøjest i regionen

Visitationschefen sender en stor ros til de borgere, der lagde vejen forbi. Alt er foregået efter bogen, og stor tålmodighed har gjort det let for personalet på stedet.

- Det har været utrolig nemt at være på arbejde i dag. Der har ikke været nogle sure miner eller noget, siger Hanne Rasmussen.

Hele weekenden kunne man uden tidsbestilling blive testet, så længe man ikke havde symptomer på coronavirus. Det blev en mulighed, da Region Syddanmark fredag meddelte, at de ville sende fire af deres såkaldte mobile enheder samt personale til MesseC. Årsagen var, at Fredericia i løbet af ugen den kommune i regionen, der havde det højest antal smittede per indbygger den seneste uge.


På et tidspunkt var vi nede på en maksimalt ventetid på 25 minutter, men ved middagstid måtte man vente noget længere, fordi der var der rigtig mange i kø.

Hanne Rasmussen, Fredericia Kommune


Da Statens Serum Institut offentliggjorde de seneste coronatal søndag klokken 14, havde Kerteminde overtaget den placering. Selvom Fredericia stadig er i toppen blandt de syddanske kommuner, er antallet af smittede de seneste syv dage faldet til 44.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Fredericia

Mette bor lige op ad travl trafikåre: - Vi har ingen ro på noget tidspunkt

Annonce