Annonce
Erhverv

Lars Larsen køber en bid af stort grossist-selskab i Kolding

En af Danmarks rigeste, Lars Larsen, der grundlagde Jysk, har købt en del af grossistvirksomheden HP Schou. Arkivfoto: Jens Thaysen

Mindretalsaktionær Jørgen Schou bliver hovedaktionær i HP Schou, mens grundlæggeren af Jysk, Lars Larsen, bliver mindretalsaktionær.

Kolding: Grossistvirksomheden HP Schou, der har hovedkontor og showroom i Kolding, får nye ejere.

Den tidligere mindretalsaktionær Jørgen Schou, der stiftede HP Isenkram, der fusionerede ind i HP Schou, bliver ny hovedaktionær. Samtidig træder en af Danmarks rigeste, Lars Larsen, ind som mindretalsaktionær i virksomheden, der har domicil på Nordager.

HP Schou, der har en omsætning på 1,3 milliarder kroner, er en af landet største grossister, når det gælder udemøbler, produkter til hjem og køkken samt ikke mindst til gør-det-selv markedet. Hovedmarkedet er Norden og Tyskland.

- Vi skal fortsætte den positive udvikling, men nu bliver det med nye ejere. Retningen fortsætter. Men vi skal bare forsøge at gøre det lidt bedre, siger Gotfred Christiansen, der er administrerende direktør.

Virksomheden løftede i seneste regnskab driftsresultatet med 4,9 millioner kroner til 50,3 millioner kroner, og overskuddet før skat blev 25,1 millioner kroner.

Annonce

Kort om HP Schou

HP Schou er etableret gennem opkøb i 2007 af Schou Company og HP Værktøj i Danmark, samt Osjord i Norge i 2008. Virksomhederne blev herefter fusioneret i 2011. HP Schou er en af de førende grossister indenfor non-food varer til detailbranchen i Norden.

- Vi skal fortsætte den positive udvikling, men nu bliver det med nye ejere. Retningen fortsætter. Men vi skal bare forsøge at gøre det lidt bedre, siger Gotfred Christiansen, der er administrerende direktør i HP Schou, der har hovedkontor og showroom på Nordager. Arkivfoto: HP Schou

En del af strategien

Selskabet, der beskæftiger godt 230 ansatte og har 100 ansatte i Kolding, blev dannet gennem opkøb af tre selskaber i Danmark og Norge i 2007. De tre oprindelige ejere var fortsat medejer, deri blandt Jørgen Schou.

Hovedaktionær var Asko Aktieselskab, der er ejet af Kolding-familien Skouboe og Georg Gundersen. Alle aktionærerne overdrager selskabet til den tidligere mindretalsaktionær Jørgen Schou og Lars Larsen.

- Det har været en del af strategien for de tidligere ejere, at selskabet skulle sælges videre. Og nu har de tidligere ejet lavet en succesfuld exit. Der var flere interesserede i løbet af foråret, og flere har budt, men ejerne har vurderet, at det her var det mest interessante for både ejerne og virksomheden, siger Gotfred Christiansen.

Direktøren glæder sig over, at den ny hovedaktionær, Jørgen Schou, har et indgående kendskab til branchen og en langsigtet horisont.

Hvad betyder det at få Lars Larsen ind som mindretalsaktionær?

- Det er en investering, han foretager som privatperson og kapitalinvestor. Han ønsker ikke at deltage i den daglige drift og bliver ikke en del af bestyrelsen. Men Jysk er kunder hos os i dag, og det håber vi fortsætter, siger Gotfred Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se de nye prioriteringer: Nu er cykelsti på stor trafikeret vej i Erritsø øverst på ønskeliste

Annonce