Annonce
Fredericia

Lars og Lars spændte på udfald

Lars Buch (t.h.) og Lars Nørgaard var enige om, at det stegte flæsk var lige i skabet. Helt enige politisk var de ikke. Lars Nørgaard ville have Mette Frederiksen som statsminister, men Lars Buch var nervøs for om hun går sammen med de radikale. Foto: Yilmaz Polat
En lang demokratidag i Korskærparken havde aftenpause med valgflæsk og falafel til en rund 10'er. Det tilbud trak folk af huse også Lars og Lars, som var enige om at vælge flæsk og persillesovs, men måske ikke helt enige om krydsets placering.

Fredericia: Efter otte timer i demokratiets tjeneste var der valgflæsk og falafel på menuen i Medborgerehuset i Korskærparken onsdag aften . En pris på ti kroner var med til at trække folk af huse, og blandt dem Lars Buch og Lars Nørgaard. Mens de var rørende enige om, at det stegte flæsk og persillesovsen var så rigeligt pengene værd, så var de ikke helt enige politisk.

- Jeg stemmer selvfølgelig rødt, og jeg håber, at Mette Frederiksen bliver statsminister, sagde Lars Nørgaard.

- Tror du, at du kommer til at mærke forskel på, om det bliver rødt eller blåt flertal?

- Helt sikkert. Jeg har mærket på egen krop, at det er Venstre, der har bestemt. Jeg er blevet ramt af både kontanthjælpsloft og 225 timers-reglen. Det skal bare afskaffes, og det er jeg sikker på, at hun vil gøre, sagde Lars Nørgaard.

Lars Buch var mere forbeholden.

- Det er rigtigt, at det med 225 timers reglen ikke var godt, men jeg frygter, at hun går sammen med de radikale, og så bliver Danmarks grænser pivåbne igen. Det vil ikke være godt, sagde Lars Buch.

Annonce
Det gør en kæmpe forskel for mig om det bliver rødt eller blåt.

Lars Nørgaard

Demokratiets dag

Begge Lars'er havde inden valgflæsket brugt deres demokratiske ret og været i valgboksen i Fredericia Idrætscenter. Det samme var tilfældet rundt ved bordene.

I anledning af grundlovsdag og valgdag var medborgerhuset dagen igennem fyldt med aktivitet. De unge havde fra morgenstunden pyntet med valgplakater og politisk materiale. Dagen igennem kunne der lyttes til grundlovstaler, og i køkkenet sørgede personale og frivillige for, at der var både rundstykker, tarteletter, valgflæsk og til valgaftenen på storskærm røde og blå valgkager.

- Det er første gang, vi prøver at arrangere et grundlovsarrangement af denne her karakter, så vi har været spændte. Vi er godt tilfredse med fremmødet, for jeg vil tro, at der har været omkring 150 til og fra, sagde projektchef for helhedsplanen i Korskærparken Kaster Søstrøm Müller.

Lars og Lars var klar til at følge med i valgresultaterne fra storskærmen i medborgerhuset. Måske ikke helt frem til midnat.

- Men vi skal i hvert fald have kaffe og kage, og så kan vi følge med i hvordan det går.

(Opdateret på grund af forbytning af efternavne på to gange Lars)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Kultur

Jonah Blacksmith kommer til Fredericia

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];