Annonce
Fredericia

Lars skal til Kolding: Derfor må fredericianere stadig køre udenbys efter en vaccine

Mandag 19. april åbnede en pop-up vaccinationsklinik i Fredericia. Når vi har en klinik i kommunen, forstår Fredericia Dagblads læser, Lars Kjær ikke, at han og mange andre borgere i Fredericia skal køre til Kolding, Vejle, Horsens eller længere for at blive vaccineret. Artikelfoto: Michael Svenningsen
Selvom Fredericia i april fik en pop-up vaccinationsklinik, så må mange fredericianere stadig starte bilen og køre efter en covid-vaccine. Det undrer en læser, som spørger, hvor mange der egentlig bliver vaccineret i Fredericias pop-up klinik.

Fredericia: Hvor mange bliver egentlig vaccineret i Fredericia? Og hvordan kan det give mening, at mange tusinde fredericianere skal køre til Kolding, Vejle, Horsens eller måske længere for at få vaccinen?

Dét undrede avisens læser, Lars Kjær, sig over, da han Kr. himmelfartsdag bookede tid til vaccination omkring 50 minutter efter, han modtog invitationen til vaccination i sin e-boks.

- Det virker mærkeligt, at vaccinationsklinikken i Fredericia kun er åben få dage, siger Lars Kjær, der har fået tid til begge vaccinationer i Kolding og dermed må køre lige knap 100 kilometer for at blive vaccineret ad to omgange.

Annonce

Ingen i hans omgangskreds har fået vaccine i Fredericia. Lars Kjær tilføjer:

- Tænk lige hvor mange kilometer, man får kørt - og hvor meget brændstof, der bliver brændt af, hvis bare halvdelen af borgerne i Fredericia Kommune skal køre til Kolding og tilbage to gange for at blive vaccineret. Men den grønne dagsorden betyder nok ikke noget, når det handler om corona.

Svar til Lars

Fredericia Dagblad kontaktede Sygehus Lillebælt, som står for vaccinationerne i Trekantområdet, og stillede Lars Kjærs plus et opfølgende spørgsmål.

Hvor mange bliver vaccineret i Fredericia?

- Mellem 480 og 660 borgere bliver vaccineret på hver af de dage, hvor pop-up-klinikken i Fredericia har åbent. Det er typisk åbent én gang om ugen, svarer kommunikationskonsulent Søren Hygum Hansen i en email.

Og hvor mange af dem er fra Fredericia?

- Vi registrerer ikke, hvor borgerne kommer fra. Så det kan vi desværre ikke svare på.

Annonce

Regionsdirektør supplerer

Hvorfor sørger I ikke for, at borgerne bliver vaccineret lokalt?

- Vi har en vaccinestrategi, hvor vi ser på, hvordan vi kan gøre det mest effektivt - og det er på de store vaccinationscentre, at vi kan få vaccineret flest muligt, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen og tilføjer:

- Derfor får de store vaccinationscentre flest vacciner. Jo flere vacciner vi har til rådighed, jo flere dage kan vi holde åbent i de lokale klinikker.


Tænk lige hvor mange kilometer, man får kørt - og hvor meget brændstof, der bliver brændt af, hvis bare halvdelen af borgerne i Fredericia Kommune skal køre til Kolding og tilbage to gange for at blive vaccineret

Lars Kjær, læser


Som Fredericia Dagblad tidligere har skrevet, har Region Syddanmark allieret sig med en privat aktør, som står klar til at træde til med to ugers varsel og åbne lokale vaccinationsklinikker, der har åbent dagligt. Det kræver dog bare, at Danmark får leveret flere vacciner end i dag.

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, vurderer, at der de næste par måneder ikke bliver vaccinedoser nok til, at regionen kan åbne lokale vaccinationsklinikker flere dage i ugen. Arkivfoto: Mette Mørk

Region Syddanmark modtog i alt 72.360 vaccinedoser fra Pfizer Biontech og Moderna i første uge af maj. Anden uge af maj modtog regionen i alt 69.130 doser af de to vacciner.

Der skal leveres langt flere doser, hvis flere skal vaccineres i Fredericia. Og koncerndirektøren ser ikke, at det kommer til at ske inden for de næste to måneder.

Annonce

28,4 procent har fået det første stik

- Med de leverancer vi kigger ind i de næste par måneder, når vi ikke op i et niveau, hvor vi får brug for hjælp fra Practio (den private aktør, regionen samarbejder med, red.) til at vaccinere i lokale klinikker, siger Kurt Espersen.

På landsplan har knap 1,7 millioner borgere fået første vaccine, mens lidt over en million borgere er færdigvaccinerede, hvilket svarer til 18,3 procent.

I Region Syddanmark har 363.028 borgere fået første vaccine - 215.483 syddanskere er færdigvaccineret, hvilket svarer til 17 procent af borgerne. I Fredericia Kommune har 28,4 % af borgerne fået første stik - det vil sige 14.603. 9318 fredericianske borgere er færdigvaccinerede - det svarer til 18,1 procent.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

FC Fredericia

Smalkost i FC Fredericia: Klubben tager serie 2- og ungdomsspillere med i pokalkamp

Annonce