Annonce
Middelfart

Laura og Selma jubler over at traditionen fortsætter: Afbestilte aldrig studentervognen og havde festen planlagt

Sådan fejrede 3. z sidste skoledag i 2019. Nu ser de frem til at færdiggøre gymnasiet og køre i studentervogn, som så mange årgange før dem har haft gjort. Privatfoto
Studenterkørsel har fyldt meget for de kommende studenter, der nu får lov at fortsætte ritualet, der markerer afslutningen på flere års slid.
Annonce

Middelfart: Der udbrød stor jubel blandt Laura Emilie Hansen, Selma Rubenius og deres klassekammerater i 3. z på Middelfart Gymnasium, da det onsdag kom frem, at studenterkørsel bliver tilladt.

Lige siden corona kom til landet har det fyldt meget hos eleverne, hvordan de ville kunne fejre deres stundetereksamen, hvis ritualer har en enorm stor betydning for dem, fortæller Laura Emilie Hansen.

- Især studenterkørsel er en stor ting, man altid har gjort. Det er tradition, at når man er blevet student, skal man ud og køre, besøge alle stederne og stoppe op og feste. Så det ville være så ærgerligt, hvis vi ikke måtte, så det er fedt, siger hun.

Annonce

Afbestilte aldrig vogn

Da tilladelsen kom fra Børne- og Undervisningsministeriet, skrev eleverne straks rundt til hinanden i glæde over, at de kunne køre i studentervogn, og at de måtte drikke alkohol, hvilket der også havde været tvivl om.

Forinden havde de fået aflyst deres gallafest og en stor del af deres eksaminer, derfor var det et befriende tegn på normalitet, at de nu vil kunne fortsætte traditionen med studenterkørsel. Noget som har været i deres bevidsthed længe, fortæller Selma Rubenius.

- Vi har haft bestilt vogn siden 2.g og har aldrig haft afbestilt den, da vi stadig troede på, vi ville få lov. Så vi har planlagt det hele med rute og så videre. Folk siger, det er det fedeste, de nogensinde har prøvet, så det glæder vi også til, siger Selma Rubenius.

Hun og klassekammeraterne afsluttede for nylig deres SRP-opgave, hvilket var deres eneste mundtlige eksamen. Den kommende skoletid står på klasseundervisning frem til 15. juni, hvor de er færdige. Derfra kan de se frem til en ceremoni den 22. juni, hvor de får deres studenterhuer, som de skal have på den 27. juni, hvor den omtalte studenterkørsel finder sted. Ligesom den plejer at gøre på denne tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce