Annonce
Leder

Leder: Vi laver ikke journalistik kun baseret på rygter

Chefredaktør på Fredericia Dagblad, Mette Salling Eriksen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Nærmest på månedsdagen for en af de største kommunale chokmeldinger de senere år, kom der i går en ny.

Den 8. december meldte daværende borgmester, Jacob Bjerregaard (S), sin afgang. I går ramte økonomiudvalgets drastiske beslutning om at fritage kommunaldirektøren fra tjeneste medierne.

Spørgsmålene står på nakken af hinanden. Er der en sammenhæng mellem de to chokbølger? Hvad foregår der egentlig bag de politiske og forvaltningsmæssige døre? Hvad har den igangværende advokat-undersøgelse af primært Bjerregaards grundkøb fundet?

Hvorfor er kommunaldirektøren hjemsendt? Der lukkes af med begrundelsen, at der er tale om en personalesag, og den går nu sin gang med DJØF på kommunaldirektørens side.  Dagbladet følger selvfølgelig også den sag så tæt og nuanceret som muligt, indtil sidste punktum er sat.

Et mønster fra tidligere sager melder sig også her. Et mønster af stigende aktivitet på rygtebørsen, når store nyheder som for eksempel en borgmesterafgang sker. Det var også tilfældet ved tidligere borgmester Thomas Bankes (V) afgang.

Et rygte er som bekendt per definition en nyhed eller oplysning, som ofte drejer sig om kendte personer eller om opsigtsvækkende begivenheder, og som kan være rigtig, mere eller mindre overdreven eller opdigtet, men spredes hurtigt fra person til person.


Vi laver journalistik, og i forbindelse hermed afkræver vi selvfølgelig dokumentation for rygter.


Som journalister støder vi konstant på rygter - og godt for det, for her ligger jo en del nyheder og venter. Men ulig privatpersoner, politiske modstandere og andre, der ikke har et professionelt ansvar i forhold til rygter, viderebringer vi dem ikke på deres glatte ansigt. Vi laver journalistik,  og i forbindelse hermed afkræver vi selvfølgelig dokumentation for rygter. Lysten eller evnen til dokumentation er væsentlig mindre end lysten til at sprede rygter.

Vi bruger vores kræfter på at få svar på så mange af spørgsmålene i disse sager som overhovedet muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce