Annonce
Fredericia

Ledig kapacitet: Grønne huller i strømmen giver solceller plads i Egum

Grøn strøm fra sollys kan passe ind i kapaciteten i Fredericia, mener Unison Energy Partners og underbygger det med nye tal fra Dansk Energi og Energinet. Foto: Steen Rasmussen
Energinet og Dansk Energi har scannet den danske strømproduktion og behov grundigt, og analysen viser, at der netop i Fredericia er lille produktion af grøn energi, men stort forbrug. Det underbygger selskabs ønske om at etablere sig netop i Egum.

Fredericia: Når Unison Energy Partners har set sig lune på netop Egum og Ydre Ringvej, er det blandt andet fordi man er tæt på vigtig infrastruktur i form af eksisterende transformatorstationer og elnet.

- Det er afgørende for os at udvikle samfundsmæssigt bæredygtige projekter. Der er et stort energiforbrug i Fredericia-området og kun en lille produktion af grøn strøm. Der er masser af ledig kapacitet på transformerstationerne og i elnettet, og derfor giver det mening at etablere ny grøn strømproduktion lige her, hvor det skal bruges, siger Kristian Skipper-Pedersen, der er direktør i Unison Energy Partners.


Annonce

Det er afgørende for os at udvikle samfundsmæssigt bæredygtige projekter. Der er et stort energiforbrug i Fredericia-området og kun en lille produktion af grøn strøm.

Kristian Skipper-Pedersen, direktør i Unison Energy Partners


- Det bakkes op af det kapacitetskort, som Energinet og Dansk Energi offentliggjorde i slutningen af marts 2021. Kapacitetskortet viser, hvor der er ledig kapacitet i det danske elnet, og er lavet med det formål at tilskynde til, at ny elproduktion etableres netop der, hvor der er forbrug og kapacitet. Kortet viser, at der er stor ledig kapacitet på transformerstationerne ved Ydre Ringvej, og dermed er det et område, hvor det er samfundsmæssigt fornuftigt at tilslutte ny produktionskapacitet, fortsætter Kristian Skipper-Pedersen.

Yderligere planer

Og Unison Energy Partners er klar til at udvikle endnu et område på op til 80 hektar solcellepark, hvis kommunen vil give tilladelse.

- Ud fra bl.a. de samme hensyn omkring kapacitet og forbrug har vi også set på området omkring deponiet og speedwaybanen, siger Kristian Skipper-Pedersen.

Den finansielle ballast til at bygge solcelleanlæg har selskabet i form af et strategisk samarbejde med Palsgaard Gods, som er medejer af Unison Energy Partners. Dertil er der stor interesse for at investere i grønne energiaktiver, bl.a. fra pensionskasser.

- Vi vil gerne lave bæredygtige projekter, og det mener vi at leve op til ved netop at producere strømmen, der hvor den skal bruges, og hvor der er ledig kapacitet i elnettet. Dette bakkes op af kapacitetskortet fra Energinet og Dansk Energi. Som en lille sidebemærkning skal anlægget etableres på stålben, som meget vel kunne indkøbes hos stålproducenten Ib Andresen Industri, som har produktion på Ydre Ringvej, siger Kristian Skipper-Pedersen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia ligner ikke et mandskab, som kan rykke op:  Men sådan holdes det spinkle oprykningshåb alligevel i live

Alarm 112

Vold, stoffer og alkohol: Politiet måtte sende flere patruljer forbi natklub i Fredericia

Annonce