Annonce
Fredericia

Ledige kan sidde hjemme i sofaen og søge job: Jobcentret har succes med onlinepræsentationer hos virksomheder

Fredericia Jobcenter skaber kontakt mellem ledige og virksomheder via webinarer, der foregår online cirka hver 14. dag. For nylig deltog virksomheden Logistikkompagniet, som blandet andet servicerer et lager for DLG i Taulov. Logistikkompagniet var med, fordi virksomheden mangler lagermedarbejdere. Foto: Søren Gylling
Tilbagemeldinger fra ledige indikerer, at de breder deres ansøgninger mere ud. Ofte kigger mellem 80 og 100 ledige med på jobcentrets webinarer.
Annonce

Fredericia: Slutmålet er at få flere ledige i job. Vejen dertil er at skabe kontakt mellem ledige og virksomheder med jobåbninger.

Før coronavirussets indtog foregik det med jobdage i Fredericia Idrætscenter, hvor ledige og virksomhederne kunne møde hinanden, men nedlukningen af jobcentrene i foråret, hvor de ansatte var sendt på hjemmearbejde, fik jobcentret til at tænke nyt.

Det resulterede i webinarer, hvor virksomheder kan præsentere sig selv og sine ubesatte stillinger, hvorefter en ansat fra jobcentret fremlægger ledige job i kommunen.


Vi har to målsætninger med webinaret. Det ene er at matche ledige med jobåbninger, så arbejdsgiverne får dækket deres behov. Det andet er at så et frø hos de ledige og motivere dem.

Trine Nielsen, afdelingsleder


Det har vist sig at være en succes på flere parametre, mener Fredericia Kommune. Man kan dog ikke måle, hvor mange ledige der har fået et arbejde efter at have set med på webinaret, da de ledige deltager uden tilmelding.

- Vi har to målsætninger med webinaret. Det ene er at matche ledige med jobåbninger, så arbejdsgiverne får dækket deres behov. Det andet er at så et frø hos de ledige og motivere dem. Tilbagemeldingerne fra de ledige er, at de breder deres jobansøgning ud, når de følger webinaret, fortæller afdelingsleder for virksomhedsservice i Fredericia Jobcenter Trine Nielsen.

Annonce

Mange forskellige jobopslag

Webinarerne er blevet afviklet cirka hver 14. dag siden maj og varer omkring en halv time. Her bliver de ledige præsenteret for 45-60 jobs indenfor alle brancher. Det er eksempelvis overtjener, jordemor, chauffør faglærte og ufaglærte håndværkere, lagermedarbejdere og voksenlærling som teknisk isolatør.

- Især i denne tid, hvor covid-19-restriktionerne er skærpede, ser vi en stor værdi i at henvende os digitalt til vores ledige. Vi har mellem 80 og 100, der ser med hver gang, og vi hører, de ledige gerne vil se med, da de finder webinaret relevant for deres jobsøgning, udtaler næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget John Nyborg (S).

Deltagerantallet svinger, og det er ikke nødvendigvis kun fredericianske ledige, som ser med. I august holdt jobcentret et webinar sammen med Skattestyrelsen, som tirsdag 6. oktober åbnede et nyt skattecenter i Port House. Skattestyrelsen havde en række jobopslag, hvor man blandt andet søgte medarbejdere til at bekæmpe hvidvask, som styrelsen præsenterede.

- Her var der 350 deltagere, fortæller Trine Nielsen.

Annonce

Positive tilbagemeldinger

Onsdag 7. oktober holdt Fredericia Jobcenter sit seneste webinar. Her deltog 53 personer, som blev præsenteret for 63 job. Webinaret blev holdt i samarbejde med Logistikkompagniet, der søger lagerfolk.

To dage efter webinaret havde 23 ledige henvendt sig til jobcentrets virksomhedsservice og budt ind på et eller flere job.

Nogle af tilbagemeldingerne fra deltagerne til jobcentret lød blandt andet sådan:

- Så med på webinar i dag og har stor ros. Det var inspirerende og en god måde at komme ud på, skriver en deltager, mens en anden har givet følgende tilbagemelding til jobcentret:

- Tak for et godt webinar! Jeg vil gerne have tilsendt joblisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Materiale fra Hizb ut Tahrir delt ud i Korskærparken - angriber integrationsminister

Fredericia

Halvfarlig plet i Fredericia skal viskes ud: Rema 1000 søger om ny adgangsvej

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Fredericia For abonnenter

Sådan vil Rema 1000 og kommune rette op på småkaos på Egeskovvej: Også slut med lastbiler på tværs

Fredericia

Dagens coronatal fra Fredericia: En 50-59-årig smittet føjet til statistikken

Annonce