Annonce
Læserbrev

Ledighed. Metal Lillebælt skal få ledige hurtigere i job

I Metal Lillebælt mener vi, at vi kender branchen og vores medlemmer bedst. Forsøget giver derfor rigtig god mening og vil sikre, at de ledige medlemmer kommer hurtigere tilbage i arbejde.

Annonce

Læserbrev: Alle kan blive ramt af ledighed Det fleste af os har prøvet det, eller også kender vi én, som har. Ledighed kan give mange bekymringer, både for fremtiden og for ens økonomi. Derudover bliver man som ledig kaldt til en række samtaler i både jobcenter og a-kassen, hvor man skal fortælle sin historie igen og igen. Det ville være lettere kun at møde op ét sted, og det skal et nyt a-kasseforsøg heldigvis også lave om på.

A-kasseforsøget startede 1. januar 2020 og vil køre de næste fire år. Forsøget betyder kort fortalt, at Metal Lillebælt fremover har den jobrettede indsats for egne opsagte og ledige medlemmer i de første tre måneder af deres ledighedsperiode. Det er rigtig positivt.

Metal Lillebælt har nemlig en specialiseret viden om medlemmet, om branchen, jobåbninger og meget mere, som kan hjælpe medlemmet hurtigere i job. Samtidig slipper det ledige medlem for at gå til de samme samtaler i både jobcenter og a-kasse. Medlemmet slipper for at gentage sig selv til forskellige instanser.

I den tre måneders periode, hvor det kun er Metal Lillebælt, som har kontakten med medlemmet, vil vi blandt andet fokusere på effektiv jobformidling, gode råd til ansøgninger og CV, og se på muligheder for efteruddannelse, hvis det giver mening for medlemmet.

I Metal Lillebælt mener vi, at vi kender branchen og vores medlemmer bedst. Forsøget giver derfor rigtig god mening og vil sikre, at de ledige medlemmer kommer hurtigere tilbage i arbejde. Samtidig giver det en klogere arbejdsfordeling mellem a-kassen og jobcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce