Annonce
Middelfart

Lego-nørder udstillede spektakulære kreationer: - Lego er for alle

Per Andersen (til højre) står sammen med Dennis Thomsen, som har bygget et IC3-tog i Lego. Når Per Andersen bygger Lego, foretrækker han også at bygge toge. Foto: Yilmaz Polat
Lillebæltshallerne var søndag fyldt med Lego-entusiaster fra hele Danmark, da foreningen Byggepladen - Danmarks Legoentusiastforening åbnede dørene op, så offentligheden kunne se dets skøre, sjove og imponerende Lego-opfindelser. - Alle kan være med, når det kommer til Lego, siger arrangør Per Andersen.

Middelfart: Flere millioner Legoklodser var søndag eftermiddag proppet ind i den ene af Lillebæltshallerne sammen med flere hundrede børn og voksne og en meget glad arrangør.

- Det er kulminationen på to års hårdt arbejde, siger Per Andersen, der har stået for at arrangere dagen.

Han er bestyrelsesmedlem af foreningen Byggepladen - Danmarks Legoentusiastforening, og deres årlige Klodsfest er årsagen til, at denne store Legoudstilling for første gang nogensinde er kommet til Fyn.

- Sidst Vestdanmark skulle stå for Klodsfesten, blev den afholdt i Thisted, og det var der mange fra Østdanmark, der synes var for langt væk. Så jeg foreslog Middelfart, fordi vi ligger så centralt i landet, siger Per Andersen.

Så han igangsatte en længere proces om at få den årlige forsamling til byen, og fredag, lørdag og søndag har Lillebæltshallerne været fyldt op af 141 Lego-nørder og deres millioner af Legoklodser, som fyldte hele den store hal.

- Vi brugte 14 timer fredag på at opsætte udstillingen, men folk har brugt flere måneder på at bygge de forskellige moduler, der blev opsat, siger Per Andersen.

Annonce

- Lego er noget, alle kan være med til, siger Per Andersen

Lego er for alle

Først søndag åbnede dørene op for offentligheden, og der kunne man - ved køb af entrébillet - se alle de forskellige Lego-byggerier.

Alle byggerierne er udtænkt i fri fantasi eller efter billeder. Byggerne har altså ikke haft en manual at gå efter. En af foreningens udstillere Morten Sørensen har bygget en vaskeægte enarmet tyveknægt i Lego, der virker.

- Vi tror, det er første gang i verdenshistorien, at nogen har bygget en fungerende enarmet tyveknægt i Lego. Så det er da lidt stort, siger Per Andersen.

Klodsfesten viser hvert år, hvor stor interessen for Lego er. Selvom der blot var 141 medlemmer til dette års Klodsfest, har foreningen knap 800 medlemmer.

- Lego er noget, alle kan være med til, og vi kan mærke en øget interesse for vores forening, siger Per Andersen.

Alle over 13 år kan melde sig ind i Byggepladen - Danmarks Legoentusiastforening, og det er ikke nødvendigt at have erfaring med at finde på egne byggerier.

- Vi er alle startet samme sted, så alle kan være med ligegyldigt, om man er nybegynder eller ej, siger Per Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce