Annonce
112

Masser af lejeboliger skyder op uden for voldene: Flere projekter på vej

Boli.nu har valgt at bygge i højden og opfører 60 almene boliger i Skærbæk. Der har været stor interesse lokalt for lejlighederne, som er fuldt tilgængelige med elevator. Lejlighederne er en mulighed for at blive boende i Skærbæk, når villaen er blevet for stor og besværlig. Foto: Peter Leth-Larsen
Når parcelhuset er blevet for stort og bøvlet med vedligeholdelse for surt, så er en lejebolig sagen. Det behov har flere projektudviklere taget til sig, og en række tæt-lav bebyggelser er på vej gennem kommunens sagsbehandling.
Annonce

Fredericia: Der er stor interesse i at kunne tilbyde seniorer og familier en lejebolig i tæt-lav bebyggelse. Det vidner antallet af indstillinger til politikerne i by- og planudvalget om. Aktuelt er der gang i både byggeri og planlægning af en stribe tæt-lav byggerier af rækkehuse i Erritsø, Taulov, Skærbæk og Snoghøj.

Hvis der kræves en ny lokalplan for at bygge, så bliver projekterne i første omgang vurderet efter en række kriterier, som politikerne har sat op.

- Vi tager en snak med projektudviklerne og forklarer dem om de kriterier, vi vurderer projekterne ud fra, så de ved, hvad de skal tage hensyn til, siger Tabita Nyby, leder for planafdelingen i Fredericia Kommune.

Det handler om byggeriets højde, antallet af boliger, afstand til skel, trafikbetjening, sol-orientering, opholdsarealer og grønne områder, som også andre må benytte.

- Det er ikke en pointskala, men elementer, som vi ser på, og som vi vægter, når vi laver indstillingen til politikerne om, hvorvidt der skal sættes en lokalplanlægning i gang, siger Tabita Nyby.

Selv om der er igangsat lokalplanlægning på projekterne, er det ikke sikkert, at de bliver gennemført. Der kan opstå forhindringer i løbet af processen, både i kommunens behandling af sagen og hos bygherre, der gør, at projektet alligevel ikke bliver til noget.

Leder af planafdelingen i Fredericia Kommune Tabita Nyby.

Annonce

Spaden i jorden

Mens der allerede bygges tæt-lave boliger på Ballesvej i Erritsø og på Enøhaven og Dybsøhaven i Skærbæk, er der sat lokalplanarbejde i gang for tæt-lav projekter på Korskildevej 10 i Erritsø og på Overmarken i Skærbæk.

Desuden er der godkendt plan for tæt-lav bebyggelse på Erritsø Bygade bag den gamle rytterskole, ligesom det fynske boligselskab Boda har planer om at opføre 80 rækkehuse i Østergade i Taulov.

Et lokalplanforslag for tæt-lavt byggeri på Rudolf Steiner Allé i Snoghøj er i høring, og lokalplanen ventes at blive vedtaget endeligt af byrådet til april.

- Vi håber, at vi får godkendelsen, så vi kan komme i jorden til august. Vi vil opføre en del af dem som familieboliger, mens andre bliver til seniorboliger. I dag er der ikke andre leje-seniorboliger i Snoghøj, så vi tror, vi rammer et behov, siger direktør for Hjembo Michael Hermansen.

Hjembo, der tidligere hed Lejbo, er desuden ved at færdiggøre 33 udlejningsrækkehuse i Skærbæk, som også har seniorer med hang til at forlade mange kvadratmeter og stor have som målgruppe.

Annonce

Mere på vej

Yderligere et par projekter har været omkring by- og planudvalget indenfor de seneste måneder, men bygherrerne er blevet bedt kigge på projekterne endnu en gang i forhold til kriteriet om byfortætning. Det drejer sig om tæt-lav byggerier på Krogsagervej 2, Skansevej 50 og Ekkodalen 40.

- Selv om der er igangsat lokalplanlægning på projekterne, er det ikke sikkert, at de bliver gennemført. Der kan opstå forhindringer i løbet af processen, både i kommunens behandling af sagen og hos bygherre, der gør, at projektet alligevel ikke bliver til noget, understreger Tabita Nyby.

Mens de fleste projektudviklere ønsker at bygge tæt og lavt uden for voldene, har boligselskabet Boli.nu valgt at gå i højden og opfører seks punkthuse med ti lejemål i hver på Udsigten i Skærbæk.

Den gamle rytterskole omdannes til lejligheder og der opføres tæt-lav bebyggelse bag skolen i Erritsø Bygade. Første etape har været at lægge nyt stråtag. De tre karakteristiske skorstene blev pillet ned og erstattes med to. Det er godkendt af Fredericia Kommune at foretage ændringen, selv om skolen er bevaringsværdig. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

55-årig skal flere år i fængsel: Politiet fandt haglgeværer, rifler og masser af ammunition på adresse i Fredericia

Debat

Køb fransk!

Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce