Annonce
Fredericia

Lejligheder skal først sortere skrald til efteråret: Parcelhuse får nye beholdere nu

Affald er en industri og en energikilde, men det skal sorteres rigtigt - og i flere og flere tilfælde skal det ske hjemme hos os selv. F.eks i madrester og restaffald. Nye tider og regler på vej i Fredericia. Hér virksomheden Daka Refood i Hedensted som genbruger madrester fra private og industrien. Arkivfoto: Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix
Når fredericianerne fra 1. juli skal sortere restaffald og madrester for sig, gælder det i første omgang ikke alle. Men hele det store skifte er sat i gang.

Fredericia: Nationale lovkrav betyder, som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad, at alle husstande skal sortere restaffald og madrester fra 1. juli.

De forskellige poser med knude på skal man enten aflevere i nye separerede beholdere, der er på vej, eller - for resternes vedkommende - kompostere dem selv.

Men i Fredericia leveres de nye dobbelte beholdere med 140 liter til restaffald og 100 liter til madrester ikke før til efteråret. Det er en større opgave at skifte ud, og derfor bliver det i to etaper, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Parcelhuse og sommerhuse får beholderne i maj og juni.

- Sammen med beholderen modtager man også en velkomstpakke med en sorteringsguide og information om, hvad man gør med den gamle beholder med videre, skriver kommunen.

Mad og grønt ikke det samme

- I Fredericia sorterer vi i forvejen det grønne affald fra. Det har vi gjort i mange år. Nu skal vi blot lære, at madaffald ikke er det samme som det grønne affald, forklarer næstformand i kommunens miljø- og teknikudvalg, Lise Nielson (S):

- Madaffald er al det grønne affald fra køkkenet sammen med fedt, kød, mælkeprodukter og lignende. Madaffald er ikke haveaffald. Haveaffaldet skal fremover enten komposteres derhjemme eller køres på genbrugspladsen.


Den nye beholder tømmes første gang mellem 1. og 14. juli. Du får besked, når dine nuværende beholdere til restaffald og grønt affald bliver tømt for sidste gang.

Pressemeddelelse, Fred. Kommune


De to beholdere til henholdsvis grønt affald og restaffald bliver i dag tømt af to forskellige biler. De nye todelte beholdere tømmes af én skraldebil. Det sparer selvsagt køreture.

Beholderne skal i øvrigt trilles frem til skel på tømmedagen og stå med lukket låg og håndtaget vendt udad, så skraldemanden nemt kan snuppe dem.

Spørg og få svar om affald:

Fredericia Kommunes affalds- og genbrugsafdeling har også lavet en ny hjemmeside www.affaldgenbrug-fredericia.dk, hvor man desuden kan downloade den ligeledes nye app "Affald Fredericia".

På siden og i appen er der hjælp at hente. F.eks. en sorteringsguide og tømningskalender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce