Annonce
Kultur

Lianer og skuespillere rykker ind i hovedstaden: Teatret har haft millionindtægter i København

Fredericia Teaters opsætning af Disneymusicalen Tarzan kørte for fulde huse siden premieren i starten af oktober 2018. Tarzan er skuespilleren Kim Ace Nielsens første store hovedrolle - og en ganske krævende en af slagsen. Forestillingen skal de kommende uger spille på Falkoner Salen på Frederiksberg og har premiere fredag aften. Foto: Peter Leth-Larsen
Københavnerpremiere på Tarzan, som sammen med Seebach-opsætningen i Fredericia svingede 2018-regnskabet i plus. Musicals på Det Kongelige Teater gav i regnskabet i 2017 og 2018 indtægter på samlet over 60 mio. kroner.
Annonce

København: Der er lagt op til en stor københavnerpremiere, når Fredericia Teater fredag aften blænder op for "Tarzan the Musical" på Falkoner Salen på Frederiksberg. Gæstelisten til den røde løber omfatter kendte fra kulturliv og politik, og teaterchef Søren Møller glæder sig til at præsentere, hvad Fredericia denne gang har præsteret af spekatulært musicalteater.

Musicalen havde premiere i Fredericia i efteråret 2018 med masser af ros og stjerner til følge. Knap 70.000 har set forestillingen i Fredericia, og forestillingen har siden spillet for fulde huse i musikhuset i Aarhus.

Fredericia Teater har i København tidligere spillet forestillinger på Det kongelige Teater, i Operaen og i Østre Gasværk.

Annonce

60 mio. kroner tjent i København

I 2017 var "Klokkeren fra Notre Dame" på gæstevisit i København, og forestillingen omsatte for 31 mio. kroner. Det var fem millioner kroner mere end budgetteret. Omkostningerne for turneen var ifølge 2017-regnskabet 1,2 mio. kroner. I 2017 nåede Fredericia Teater et overskud på knap en halv mio. kroner.

I 2018 var overskuddet på 363.000 kroner og årets forestilling i København var "Seebach", som spillede 69 gange med en samlet belægning på 81 pct. trods årtiets varmeste sommer. Det gav indtægter på 30 mio. kroner, mens der var budgetteret med 33 mio. kroner. Til gengæld havde forestillingen i Fredericia haft fulde huse og spillet fem mio. kroner mere ind end budgetteret, ligesom "Tarzan" i Fredericia gav en indtægt på 31 mio. kroner imod forventet knap 20 mio. kroner.

Fredericia Teaters resultat for 2017/2018 går i plus med forudsætning af kommunalt og statsligt tilskud på godt 13 mio. kroner. Fredericia Teater har indtil 1. januar modtaget statsstøtte, som svarer til 76 kr. per billet - Aarhus Teater får 760 kr. i støtte per billet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Fredericia

Brandvæsenet på usædvanlig opgave: Reklameskilt otte meter over jorden rev sig løs

Fredericia For abonnenter

En uge med striksere krav: Mundbind og begrænsninger er blevet hverdag i Gothersgade

Annonce