Annonce
Kolding

Lige nu er der to døgns ventetid: Testcenter arbejder på at få flere tider til koldingenserne

Testcentret på Kokbjerg har oplevet en stigende søgning. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
I takt med at man får ansat flere podere, vil testcentret på Kokbjerg være parat til at slå flere tider op til dem, som har brug for en corona-test. Presset på testtiderne er vokset markant.

Kolding: I takt med at smittetallene stiger, øges presset på det store testcenter, der ligger på Kokbjerg i det nordlige Kolding. Her har man - i lighed med i resten af landet - lukket for, at man blot kan møde frem og få en PCR-test. Det er nødvendigt, at man bestiller en tid i forvejen.

Og det er der mange, som gør. En stikprøve fredag ved middagstid viser, at den første ledige tid på Kokbjerg er om to døgn. Hertil går der typisk et døgns tid, før man har svaret på sin mobil.

Der er med andre ord pres på, hvis man har brug for at få en podning i svælget. Der er sket en markant forandring, siden statsministerens pressemøde i mandags, hvor det blev annonceret, at coronapasset er på vej retur i vores dagligdag. Inden da kunne man blot gå ud på testcentret, stille sig i kø og få en prøve i løbet af ganske kort - eller slet ingen - ventetid.

Annonce

- Jeg vil tro, at genindførelsen af coronapasset er den store forklaring på, hvorfor søgningen til testcentrene er steget igen, siger Carina Brinch Rasmussen, der er ansat hos Sygehus Lillebælt og har ansvaret for driften af to testcentre i Kolding og i Vejle.

Udvidet åbningstid

Hun fortæller, at koldingenserne kan forvente, at der bliver flere lokale tider at vælge imellem. Det sker i takt med, at man får ansat flere podere.

- Jeg ved, at der er blevet ansat nye podere i Kolding, som allerede er klar til at møde på vagt i weekenden. Og der bliver ansat endnu flere, for vi vil gerne op på de niveau, som vi har været tidligere. Der har været en mere stille periode, siden vi fik vaccinerne, men nu skal vi øge udbuddet igen, så det svarer til efterspørgslen, siger Carina Brinch Rasmussen.

Hun bemærker, at man i Kolding allerede har ansat flere podere, så det er muligt allerede i næste uge at udvide åbningstiden enkelte dage. Normalt har testcentret åbent fra klokken 09-17, men tirsdag, onsdag og torsdag er åbningstiden udvidet fra klokken 07 til 18.

- Vi slår så mange tider op, som vi har mulighed for. Jeg kan ikke love, hvor hurtigt det kommer til at ske, men der bliver flere tider, så hurtigt som vi har kapacitet til det, siger Carina Brinch Rasmussen fra Sygehus Lillebælt.

Kæmpe stigning

Testkapaciteten over hele landet opjusteres, så det fremover vil være muligt at teste 370.000 personer om dagen. Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse fredag.

De 370.000 daglige test er fordelt på både PCR- og lyntest. Der skal fremover kunne laves 170.000 PCR-test om dagen og 200.000 lyntest om dagen.

På nuværende tidspunkt er der er en testkapacitet på 250.000 test dagligt.

- Der bliver podet, analyseret og knoklet for, at vi har et velfungerende og tilgængeligt test-setup, så vi alle sammen kan fortsætte vores hverdag så normalt som muligt, samtidig med at vi sikrer en god kontrol med epidemien, siger direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns i pressemeddelelsen.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce