Annonce
Erhverv

Medarbejdere på Alfa Laval nedlægger arbejdet efter afskedigelse af tillidsrepræsentant

Omkring 200 medarbejdere har torsdag forladt arbejdet på Alfa Laval. På fotoet er det administrerende direktør Ole Rudbeck Petersen. Foto: Søren Gylling
Hele dagholdet på Alfa Laval er torsdag gået hjem. Det sker ifølge 3F Kolding som følge af afskedigelsen af en fællestillidsrepræsentant.

Kolding: Produktionen står torsdag stille hos Alfa Laval, der er Koldings største virksomhed målt på arbejdspladser. Ifølge 3F Kolding er hele dagholdet gået hjem, hvilket svarer til omkring 200 medarbejdere i produktionen.

Det skyldes angiveligt en sag, hvor en fællestillidsrepræsentant i går, onsdag, blev afskediget.

- Der har været sporadiske arbejdsnedlæggelser i sidste uge, efter afskedigelsen af en fællestillidsrepræsentant blev varslet. I går var der mæglingsmøde, hvor vi forsøgte at løse sagen, men det lykkedes ikke, og det endte altså med en afskedigelse. I dag har dagholdet så nedlagt arbejdet, siger Peter Andersen, der er formand for 3F Kolding, som både repræsenterer den pågældende fællestillidsrepræsentant og flere af de medarbejdere, der har nedlagt arbejdet.

Han oplyser samtidig, at man fra 3F Koldings side opfordrer medarbejderne til at afslutte arbejdsnedlæggelsen og møde som normalt. Sagen om afskedigelsen vil dog fortsætte, lyder det ifølge Peter Andersen:

- Vi kører en sag på, at vi mener, det er en uberettiget afskedigelse. Der vil efter planen være endnu et møde inden for de næste 14 dage, hvor vi og Dansk Industri også vil deltage.

Annonce

Ledelse er kede af sagen

Ole Rudbeck Petersen, administrerende direktør hos Alfa Laval, vil ikke kommentere på den konkrete sag og altså årsagen til torsdagens arbejdsnedlæggelse.

Han oplyser dog, at det er en sag, som man fra ledelsens side er kede af.

- Jeg kan selvfølgelig ikke rigtig sige noget, når det er en personalesag. Men det er en sag, vi er kede af, siger han.

Ifølge 3F Kolding er det lige nu planen, at dagholdet igen vil møde ind fredag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce