Annonce
Erhverv

Likviditeten presser nu for alvor Zootopia: Alle større projekter sat i bero

Der er tomt på parkeringspladsen uden for Zootopias indgang. Der er også tomt inde i parken, hvor Richard Østerballe glæder sig til igen at kunne byde gæsterne rundt i parken. Men coronaen har holdt parken lukket. Nu lysner det. Foto: Zootopia.
Næsten to måneder uden at få en krone i kassen kunne være til at klare, hvis der ikke samtidig var penge ud af kassen. Men det er der for mange coronaramte virksomheder som eksempelvis Givskud Zoo Zootopia. Dyrene skal passes hver dag, uanset om der er betalende gæster eller ej.

Givskud: Kristi himmelfartsdag plejer bilerne at holde i tætte køer foran indkørslen til Zootopia.

Det er måske ikke længere løverne, der trækker folk til. Det er måske heller ikke dinosaurerne eller brillebjørnene. Det er snarere helhedsoplevelsen, der tæller.

Her er en park, hvor dyr har mulighed for at leve så tæt på det vilde liv, som det kan tænkes, når det nu ikke er det vilde liv. Samtidig er der masser af muligheder for at udfolde et familieliv, også så tæt på det vilde liv med masser af legepladser, klappegeder og dinosaurer, der ikke er så vilde, som de ser ud.

Men i går var der ingen bilkø. Faktisk var der ikke en eneste bil, for Zootopia var lukket. Det er en af konsekvenserne af indsatsen for at mindske risikoen for spredning af coronaviraet. Hvor fornuftige indsatsen end er, får den store konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

En af de virksomheder, der er kommet alvorlig i klemme på grund af indsatsen, er løveparken, eller som den officielt hedder i dag, Givskud Zoo Zootopia. Her er den eneste indtægtskilde den entré, gæsterne betaler for at komme inden for.

Stop for investeringer

Dyrene kan ikke leve alene af det vilde liv. De skal også have foder og der skal være nogle til at sørge for, at de får deres foder og nogle til at sikre, at de har det godt og trives.

Selvfølgelig. Men det koster. Og når der er lukket for indtægterne, så må der tæres på depoterne, så længe de rækker.

Når de er brugt, må der trækkes på kassekreditten. Og den er ved at være trukket til grænsen.

- Så vi har selvfølgelig allerede trukket i håndbremsen med hensyn til vores investeringsplan. Alle større projekter er sat i bero. Og vi må nok erkende, at de ikke bliver sat i gang i overskuelig fremtid, siger Zootopias administrerende direktør Richard Østerballe.

De projekter, der er sat i stå, er alle et led i den overordnede masterplan, der skal gøre Løveparken til Zootopia, dyrenes levested på (næsten) dyrenes præmisser.

Det er blandt andet et nyt staldanlæg ved de asiatiske dyrs område, der er udskudt. Det samme er en omkalfatring af anlægget til de asiatiske dyr. Det er sat i bero og lagt ned i skuffen, men ikke sendt i glemmebogen.

I skuffen er også en dyrlægeklinik og forbedringer af personalefaciliteterne indtil videre blevet placeret.

Annonce

Mange usikkerheder

Hvor længe, de skal være placeret der, ved Richard Østerballe ikke. Det afhænger, som alt muligt andet i denne usikre tid, af den fremtid, ingen kender.

- Men indtil videre budgetterer vi med, at vores besøgstal i 2020 kun bliver to tredjedel af antallet i 2019. Og det ved vi selvfølgelig ikke. Men vi bygger det på an antagelse, at især antallet af udenlandske gæster falder. Det slår hårdt igennem, for de betaler for et dags besøg. De har sjældent årskort, siger Richard Østerballe.

En anden ikke uvæsentlig usikkerhed er, hvornår der bliver givet grønt lys for at åbne de zoologiske haver. For selv om det grønne lys bliver givet i dag, kan Zootoia ikke åbne i morgen.

Men midt i alle problemerne er der faktisk også opmuntringer for den pressede dyrepark. Det er ikke mindst den støtte, som Zootopia får fra gæsterne, der varmer hos Richard Østerballe,

- Vi skal ifølge lovene give vores årskortholdere mulighed for at få penge tilbage for den tid, vi har været tvunget til at holde lukket. Det har der heldigvis været meget få, der har benyttet sig af. For hver gang, vi skal sende penge ud af kassen samtidig med, der ikke kommer penge den anden vej, belaster vores i forvejen anstrengte likviditet, siger Rickard Østerballe

Med i det positive hjørne hører også, at Zootopias mange venner gerne giver et lille bidrag for at holde dyreparken kørende.

- Vi er meget taknemmelige for de donationer, som både privat og virksomheder giver os. i den situation, vi står i, er det noget, der varmer., siger Richard Østerballe.

Donationerne kommer fra private personer og fra gruppen af Zootiopias generelle sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Annonce