Annonce
Fredericia

Lille gestus – stor værdi: Ung mand blev hos Ann-Britt, da bilen brød sammen

Onsdag var både en rigtig træls og en rigtig god dag for 48-årige Ann-Britt Herløv. Da bilen brød sammen på vej til Skærbæk, var gode råd dyre. Kort tid efter kom 20-årige Patrick Richlitz Jensen drønende på en truck. Han ville både høre, om han kunne hjælpe hende - og så holdt han hende med selskab til, vejhjælpen kom frem. Den medmenneskelighed skal han anerkendes for, synes Ann-Britt Herløv. Foto: Ann-Britt Herløv.
En ung mand fra Fredericia viste medmenneskelighed fra sin fineste side, da han i onsdags holdt en 48-årig kvinde med selskab i en rundkørsel. Kvindens bil var brudt sammen, og den unge mand synes ikke, hun skulle stå og vente på hjælp helt alene.
Annonce

Fredericia: - Nogle gange skal der ikke så meget til, for at vi kan glæde andre. Vi behøver ikke gå til yderlighederne og donere millioner. Indimellem er en simpel tilstedeværelse nok.

Sådan lyder det fra 48-årige Ann-Britt Herløv fra Fredericia.

Det var så simpel og lille en ting at stå og holde mig med selskab i en rundkørsel ved siden af min sammenbrudte bil. Han er en af hverdagens små helte. Og så på en lidt trist gråvejrsonsdag.

Ann-Britt Herløv

Annonce

Tiltrængt selskab

På vej til sin frisør i Skærbæk brød kvindens bil sammen i rundkørslen ved Nordensvej. Bilen, der ifølge Ann-Britt Herløv bedst kan beskrives som ”noget gammelt lort”, var så skadet, at den ikke kunne flyttes fra vejen. Og så var gode råd dyre.

- Du står der, enormt udstillet, midt i en rundkørsel med en lortebil, der er brudt sammen. Jeg blev lidt presset over at stå der selv, og så kom der bare den her unge mand, som ville holde mig med selskab. Det var så dejligt, og det vil jeg gerne anerkende, siger Ann-Britt Herløv.

Den unge mand er 20-årige Patrick Ricklitz Jensen. Han arbejder på Super Dækservice Fredericia på Europavej. Da hans chef onsdag eftermiddag kørte hjem, passerede han den havarerede bil og 48-årige Ann-Britt Herløv. Chefen ringede efterfølgende til dækcenteret og spurgte, om ikke Patrick Ricklitz Jensen ville køre op for at høre, om han kunne hjælpe hende med noget.

Annonce

Ro og tryghed

Resolut tog den unge mand trucken og kørte mod rundkørslen. Ann-Britt Herløv blev både glad og overrasket over at se ham.

- Vi fandt hurtigt ud af, at han ikke kunne hjælpe mig. Bilen kunne ikke flyttes. Men han sagde, at han ville blive, til både bil og jeg var blevet hentet. Det synes jeg nu ikke, han skulle, men han insisterede. Jeg tænker, det viser, at han har enormt meget empati og medmenneskelighed. Og ikke mindst situationsfornemmelse. Han kunne måske mærke, at jeg var lidt presset, fortæller Ann-Britt Herløv.

Fra Patrick Richlitz Jensen ankom på trucken, til vejhjælpen var fremme, gik der 30-45 minutter. Men tiden virkede ikke lang for den pressede kvinde. Med den unge mands ankomst faldt der automatisk både ro og tryghed over situationen.

- Han gjorde en rigtig træls oplevelse til en relativ positiv oplevelse. Med sin blotte tilstedeværelse. Det var så simpel og lille en ting at stå og holde mig med selskab i en rundkørsel ved siden af min sammenbrudte bil. Han er en af hverdagens små helte. Og så på en lidt trist gråvejrsonsdag, siger Ann-Britt Herløv.

Annonce

Varm om hjertet

Ann-Britt Herløv blev både rørt og fyldt med taknemlighed over gestussen.

Derfor skrev hun onsdag et opslag på en af de lokale Facebooksider, hvor hun roste Patrick Richlitz Jensen. Opslaget har i skrivende stund fået 354 ”likes”.

Hverdagshelten selv blev glad for at læse opslaget.

- Det varmede lidt om hjertet, da jeg så opslaget. At folk værdsætter de små ting, siger Patrick Richlitz Jensen.

Hans baggrund for at blive hos Ann-Britt Herløv til vejhjælpen var fremme var, at han ville sikre sig, at hun kom godt af sted.

- Jeg ville hellere blive og være sikker på, hun var okay. Så stod vi der og hyggesnakkede lidt. Og fik et smil på læben over en træls situation, fortæller Patrick Richlitz Jensen.

Og bilen – den er på hjulene igen. Den falmende hårfarve, som var årsag til, at Ann-Britt Herløv i første omgang var på vej til Skærbæk – ja, den bliver der først gjort noget ved i det nye år.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce