Annonce
Middelfart

Lillebitte værelse med udsigt: Tidligere klimaforsker inviterer på klimavenlig ferie i gammel campingvogn

Overnatter man i den lille campingvogn fra 1968 i tidligere klimaforsker Søren Larsens baghave, vågner man med udsigten til kvæg, marker og ikke ret meget andet. Som gæst kan man frit benytte sig af den lille skov og den bid strand, som Søren Larsen ejer på den anden side af vejen. Foto: Lars Krejberg
Tidligere klimaforsker Søren Larsen har en restaureret en lillebitte campingvogn fra 1968, som han lejer ud på Airbnb. Drømmen er, at flere i landet hopper med på tinyhouse-bølgen og holder ferie med mindre klimaaftryk.
Annonce

Røjle: Det dufter lidt af ko og en hel del af ferie og frihed, når man vågner i den lillebitte campingvogn, som Søren Larsen fra Røjle har stillet op i sin kæmpestore baghave.

Søren Larsen er tidligere klimaforsker ved Universitetet i Oslo og har boet en stor del af sit voksne liv i Norge, og det er herfra hans interesse for natur og ikke mindst forbrug stammer fra.

Siden starten af juni har man via udlejningsportalen Airbnb kunnet booke overnatninger i den lille, gamle campingvogn fra 1968 og på den måde få sig et par døgn med naturoplevelser uden tanker om vasketøj og arbejdspres.

- Med min miljøbaggrund går jeg op i, at vi skal forsøge at lave et mindre aftryk på klimaet. Det handler om at få flere til at holde ferie i Danmark. Man kan blandt andet bo i kedelige campinghytter eller i shelters, men det er ikke alle, der har lyst til myggestik og røg i øjnene. Jeg ville gerne lave et alternativ, forklarer han om, hvordan ideen til en campingvogn i baghaven opstod.

Annonce

Renoveret og indrettet med genbrug

Vognen i baghaven er en Sprite 400 campingvogn, hvor der lige netop er plads til det allermest nødvendige. Det betyder, at man skal benytte gæstetoilettet og bryggerset i Søren Larsens hus, hvis man skal i bad eller vaske op. Sengen er ikke større end 120x200, og pladsen i campingvognen er trang. Til gengæld er der både træterrasse og masser af natur, når man åbner døren.

Søren Larsen har selv renoveret den lille, blå campingvogn og har suppleret den op med det mest nødvendige - og langt det meste er købt på genbrug, fortæller han.

- Der er skåret ind til benet på moderne bekvemmeligheder, og på den måde er det en unik oplevelse at overnatte her. Jeg mener ikke, man behøver tage til Solkysten i Spanien for at få sådan en oplevelse.

Blå Bog - Søren Larsen

Søren Larsen er tidligere biolog og klimaforsker ved Universitetet i Oslo. Han har boet en stor del af sit voksne liv i Norge, men bor nu på et nedlagt landbrug på Røjlehalvøen, hvor han i sommeren 2020 tilbyder overnatninger i en lille campingvogn via Airbnb.

Han brænder for natur og for at mindske spild og overforbrug, og det er ud fra de tanker, han for et par år siden startede virksomheden navnelapper.dk. Virksomheden sælger danskproducerede navnemærker uden skadelig kemi, som kan sættes på tøj, madkasser og andre ting.

Campingvognen er en Sprite 400 fra 1968, som Søren Larsen selv har sat i stand. Han stiller et køleskab, sit bryggers og gæstetoilet til rådighed for sine gæster. Ligesom man som gæst frit kan nyde den lille skov og den bid strand, Søren Larsen ejer.

Helt uden bekvemmeligheder er en overnatning i campingvognen dog ikke. Søren Larsen har installeret strøm, og han stiller et køleskab til rådighed, hvor man som gæst også har mulighed for at købe øl, vand og snacks.

Derudover har Søren Larsen købt to gamle cykler, så hans gæster kan trille en tur til Strib, Middelfart eller rundt på Røjlehalvøen. Og så kan man som gæst frit benytte sig af den skov og den bid strand, han ejer.

Annonce

Flere skal holde ferie småt

Søren Larsen kan allerede efter halvanden måned glæde sig over, at det der med at bo småt og simpelt i ferien er noget, som rigtig mange gerne vil prøve. Vognen er stort set fuldt booket resten af sommeren, og tilbagemeldingerne fra gæsterne er positive.


Der er skåret ind til benet på moderne bekvemmeligheder

Søren Larsen, udlejer af lille campingvogn


- De (gæsterne, red.) synes faktisk, det er dejligt at være i den lille campingvogn, hvor den eneste underholdning er en batteridrevet transistorradio. Der er ro til, at man kan få snakket med hinanden, gået nogle ture og i det hele taget få nogle helt nære oplevelser uden at efterlade det helt store klimaaftryk, som en flyvetur gør, forklarer han.

Søren Larsen købte campingvognen af en mand nær Bogense. Han har selv renoveret den og skiftet gassen ud med strøm. Nu udlejer han den lille, blå campingvogn fra 1968 ud på Airbnb til gæster, der trænger til simpel og rolig ferie, der ikke afsætter de store klimaaftryk. Foto: Lars Krejberg Lauridsen

Og det har givet den tidligere klimaforsker blod på tanden.

- Jeg har måske lidt et iværksættergen. Jeg er typen, der får 100 idéer, hvor fem af dem bliver til noget, men jeg har det også sjovt, mens jeg tester de 95 andre.

Derfor vil han på den anden side af sommeren evaluere på sin idé med den lillebitte campingvogn. Håbet er, at han kan få endnu flere til at få øjnene op for, at man sagtens kan holde en fantastisk ferie uden at afsætte de helt store klimaaftryk.

Søren Larsen drømmer om at etablere et netværk af såkaldte tiny houses. Små underfundige boliger, som man kan overnatte i med fokus på klima, natur og de nære oplevelser.

Søren Larsen ejer både skov og strand på Røjlehalvøen, som man som gæst i campingvognen frit kan benytte. Desuden ligger udsigtspunktet Røjle Klint kun en gåtur fra hans baghave. Foto: Lars Krejberg
Fra campingvognen har man som gæst udsigt til kvæg, marker, skov og ikke ret meget andet. Selv om man er kommet på landet, er der ikke længere, end at man kan gå til Strib - eller tage en af Søren Larsens cykler til Middelfart. Foto: Lars Krejberg
Campingvognen er en Sprite 400 fra 1968, og der er ikke ret meget plads. Noget, som udlejer Søren Larsen også understreger på Airbnb. Han oplever, at gæsterne sætter pris på en rolig ferie uden de bekvemmeligheder, man for eksempel kender fra sommerhuse. Foto: Lars Krejberg 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyopfundet stævne fandt fodfæste i Fredericia: Lokale triatleter kæmpede mod sig selv og varmen

Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce