Annonce
Fredericia

Liv i den gamle bygning i Norgesgade: Skatere rykker ind

Først havde Fredericia Helseforening til huse i bygningerne mellem Norgesgade og Sdr. Voldgade og siden rykkede Midtbyklubben ind. I 2010 måtte børn og pædagoger flytte, fordi skimmelsvamp og rotter gjorde det umuligt at blive. Nu skal der gøres klar til, at skatere kan rykke ind som erstatning for de orange haller i Sdr. Voldgade. Foto: Nana Hanghøj

De orange haller er ved at blive tømt, så bygningen kan rives ned til fordel for kommende boliger og parkeringshus. Skaterne har fået nyt midlertidigt hjem i Norgesgade, hvor den tidligere Midtbyklub og endnu tidligere Helseforening havde til huse.

Fredericia: Ramperne fra de orange haller skal flyttes midlertidigt til andre rammer i den kommunale ejendom ved parkeringspladsen mellem Norgesgade og Vester Voldgade. Her holdt Midtbyklubben til for år tilbage, og endnu tidligere var det Fredericia Helseforening, som residerede på adressen.

- Der skal ikke gøre meget for. at lokalerne kan bruges til de unges aktiviteter, så det bliver klar fra 1. marts, lover kulturchef i Fredericia Kommune Bodil Schelde-Jensen.

Flytningen har været ventet længe, fordi de orange haller er købt af entreprenørfirmaet A. Enggaard og nu skal fjernes for at give plads til boliger og parkeringshus. Lejeaftalen mellem kommunen og Enggaard udløber 1. marts.

De orange haller har været benyttet til fristed for unge, som i den uopvarmede hal har kunnet køre på deres skateboards, trickcykler og løbehjul. Men selv om det stod klart, at de unge skulle ud, så har der ikke været et oplagt alternativ. Der står penge på budgettet til at etablere nye faciliteter, men hvor det skal realiseres er ikke afgjort.

Der skal ikke gøres meget, for at lokalerne er klar til brug 1. marts.

Kulturchef Bodil Schelde-Jensen
Bygningen i Norgesgade er slidt, men ifølge sagsfremstillingen så vil udskiftning af et par lysstofrør være nok til, at rammerne kan erstatte den kolde hal på havnen. Foto: Nana Hanghøj

Afventer nedrivning

Derfor har der været nervøsitet hos de unge for, om der overhovedet blev etableret et nyt sted til dem, men det sker nu.

Lokalerne har stået tomme, siden Midtbyklubben for knap ti år siden blev lukket ned på adressen og flyttet til lokaler på Sct. Joseph. Baggrunden for flytningen var, at der var opstået svamp i bygningen og konstateret rotter.

Økonomiudvalget skal mandag tage stilling til forslaget om at rykke de unge fra Sdr. Voldgade til Norgesgade. I sagsfremstillingen fremgår det, at man vurderer, at bygningen kan benyttes, som den står, hvilket betyder, at der formentlig ikke skal foretages yderligere installationer ud over et par udskiftninger af lysstofrør.

De unge kan ifølge forslaget have til huse i den gamle gymnastiksal frem til 2020, hvor det er planlagt at rive bygningen ned og etablere p-pladser på stedet.

Der var afsat 1,6 mio. kroner til det projekt i 2019, men politikerne bliver bedt om at rykke bevillingen til 2020.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce