Annonce
Kolding

Liva-supermarkeder skruer op for afspritning og skiltning

Liva har sat ekstra skilte op for at minde kunderne i coronaplagede Kolding om, at de skal passe på. Foto: Søren Gylling
Regeringens og Styrelsen for Patientsikkerheds indgreb og anvisninger i forbindelse med de store coronaudbrud i Kolding har fået Liva til at skrue endnu mere op for forebyggelsen. Men der er plads til forbedring, lyder det fra Business Kolding, der erfarer, at for mange bruger indkøbsturen til en hyggetur.
Annonce

Kolding: Det aktuelle store udbrud af B117-corona med epicenter på Munkevængets Skole og  Brændkjærskolen har fået de to Liva-supermarkeder i Domhusgade og på Galgebjergvej til at skrue endnu mere op for indsatsen for at forebygge smittespredning.

Det oplyser købmand og ejer Michael Bo Christensen, efter at regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed i fredags greb ind med lukning af samtlige 15 skoler og 28 daginstitutioner i postnummer 6000 i hvert fald denne uge ud - og også blandt andet anviste, at der bør ske en "dialog med dagligvarebutikker om skærpet fokus på afstandskrav, afspritning m.v.".

Anvisningen er sendt videre til Koldings forretninger via et nyhedsbrev fra Business Kolding til handelstandsforeningerne City Kolding og Centerforeningen i Kolding Storcenter - og hos Liva har det ført til ekstra skiltning og endnu mere afspritning, fortæller Michael Bro Christensen.

På skiltene opfordres Livas kunder til at holde ekstra afstand ud over de ellers anbefalede to meter på grund af den særlige situation i Kolding, og at de højst går én ind pr. familie for at handle, fortæller Michael Bro Christensen.

Annonce

Flere åbne kasser

- Jeg har selv prøvet at undersøge, hvad "skærpet fokus" egentlig betyder, for vi får jo ingen yderligere anvisninger, konstaterer købmanden, som allerede inden regeringen og styrelsen omsider greb ind i Kolding i fredags havde skruet op for indsatsen for at forhindre smittespredning i sin coronaplagede by.

- Vi har ekstra opmærksomhed på at afspritte alle kontaktflader, og vi prøver at undgå kø ved kasserne ved at åbne flere kasselinjer. Vi spritter for eksempel alle dankortterminalerne af en gang i timen, og alle kurve og kundevogne bliver gjort grundigt rene hver dag, fortæller Michael Bro Christensen, som synes, at kunderne er virkelig gode til at holde afstand.


Nogle gør det til en hyggetur at gå ud at handle flere sammen. Det er ikke lige det, man skal gøre lige i øjeblikket, konstaterer han.

Morten Bjørn Hansen, direktør, Business Kolding


Og blandt de ansatte i Liva-supermarkederne er det erfaringen, at alle tiltagene på deres arbejdsplads virker.

- Vi har kun haft to medarbejdere, som har været ramt af corona under hele epidemien, og de var blevet smittet privat. Jeg tror ikke, at smittefaren er så stor i butikkerne, siger Michael Bro Christensen.

Annonce

Plads til forbedring

Fra Business Kolding fortæller direktør Morten Bjørn Hansen, at meldingen fra de åbne butikker i Kolding er, at det går fint med at overholde de generelle coronakrav.

- Hvis man skal pege noget ud, hvor der er plads til forbedring, så er det, at flere har stødt på, at nogle gør det til en hyggetur at gå ud at handle flere sammen. Det er ikke lige det, man skal gøre lige i øjeblikket, konstaterer han.

Hverken varehuschef Jacob Amby fra Føtex i Helligkorsgade eller varehuschef Morten Johansen fra Bilka i Kolding Storcenter må umiddelbart udtale sig om, hvorvidt fredagens anvisning om "skærpet fokus på afstandskrav med videre" har ført til nye tiltag i deres butikker. Begge henviser til koncernens ledelse i Århus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce