Annonce
Fredericia HK

FHK var millimeter fra point men smed det hele til sidst

Martin Bisgaard og FHK har hårdt brug for en sejr efter fire kampe i træk med lutter nederlag. Arkivfoto: Søren Gylling
Fredericia HK tabte søndag med sølle ét mål til Sønderjyske. Det var klubbens bedste præstation i 2021, men det var alligevel ikke nok til point.

Fredericia: Fredericia HK var så tæt på point, som man overhovedet kan komme, da Sønderjyske gæstede Fredericia søndag eftermiddag.

Men alt blev smidt væk til sidst: FHK tabte med 31-30.

Hjemmeholdet var fortsat uden sin mest markante spiller Kristian Stoklund, som er ude i resten af sæsonen med en brækket hånd. Klubben kom fra fire kampe i træk med nederlag, og det så på forhånd svært ud at få point mod et Sønderjyske-mandskab, som kunne sikre sin plads i mesterskabsslutspillet med en sejr.

FHK lignede fra kampens start ikke et hold i resultatmæssig krise. Hjemmeholdets spillere kom ud til kampen med en god energi, og der skulle gå knap fem minutter, før Sønderjyske fik scoret. Desværre var træfsikkerheden i den anden ende ikke voldsom, og FHK var blot foran med 2-0, da hjemmeholdet kom på tavlen første gang.

FHK var i teten hele første halvleg. Emil Tellerup stod glimrende bag et hårdtslående forsvar, og offensivt var det forbavsende let for hjemmeholdet at finde løsningerne. Det var faktisk kun den 21-årige franskmand Noah Gaudin, der sørgede for at Sønderjyske var tæt på hjemmeholdet i pausen.

Han scorede nogle mageløse mål udefra, og derfor var FHK blot foran med 17-16 efter de første 30 minutter. Man sad med fornemmelsen af, at den føring burde have været større.

Annonce

Helt tæt til det sidste

Det lignede en forsømt anden halvleg fra FHK. Tellerup mistede magien, men værre var det, at der blev brændt alt for mange chancer. Sønderjyske var anderledes stabil, og da det så værst ud, var gæsterne foran med fire mål.

Med under ti minutter igen var føringen til gæsterne på tre, og det begyndte så småt at trække op til nederlag, men så tog fanden ved hjemmeholdet.

Emil Tellerup begyndte igen at spille godt, og forsvaret løftede sig markant. Det gav to scoringer i et tomt net, da Sønderjyske spillede uden målmand, og pludselig stod der FHK på alt. Med under fem minutter igen var alt lige: 27-27.

Fredericia HK-Sønderjyske 30-31 (17-16)

Mål for FHK: Anders Kragh Martinusen 8, Martin Bisgaard 5, Nicolaj Nørager 4, Jakob Mikkelsen 3, Jakob Frederiksen 3, Kasper Young 2, Mads Emil Lenbroch 2, Mathias Hedegaard 2, Jonas Kruse 1.

Udvisninger FHK: Jesper Lindgren (18.), Rasmus Boysen (50.), Anders Kragh Martinusen (58.).

Mål for Sønderjyske: Noah Gaudin 9, Tobias Møller 5, Svein Johansson 4, Frederik Ladefoged 3, Alec Smith 3, Marcus Dahlin 3, Jon Andersen 1, Nikolai Vinther 1, Kristian Stranden 1, Josip Cavar 1.

Udvisninger Sønderjyske: Morten Bjørnshauge (11.), Jon Andersen (51.), Kristian Stranden (53.).

Kampen var 58 minutter gammel, da FHK bragte sig foran med 28-27. Emil Tellerup stod ganske enkelt vanvittigt, og Anders Kragh Martinusen udviste stor træfsikkerhed. Desværre blev en udvisning til sidstnævnte afgørende for kampen.

Pludselig var der Sønderjyske, som var foran med 29-28. FHK smed bolden væk, og så kunne kampens spiller Noah Gaudin lukke affæren med sin scoring til 31-29. FHK scorede hurtigt og indledte et fuldbanepres, men det var for sent:

Kampen blev tabt med 31-30 og FHK er nu på en "stime" af fem nederlag i træk.

Klubbens næste kamp spilles tirsdag 16. marts ude mod Skanderborg.

Genlæs vores liveopdatering her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce