x
Annonce
Danmark

Live: Minister afviser at grænselukning er symbolpolitik

Den danske grænse ved Padborg, lørdag den 14. marts 2020. Statsministeren meddelte på et pressemøde fredag aften, at alle landets grænser lukker lørdag klokken 12:00 for at forhindre udbredelse af smitte med coronavirus. Grænsekontrollen løber til og med 13. april, og alle udlændinge uden anerkendelsesværdige formål i Danmark vil i den periode blive afvist ved grænsen.

Regeringens beslutning om at lukke Danmarks grænser er trådt i kraft lørdag ved middagstid.

Grænserne til Danmark er nu på grund af coronavirus frem til 13. april lukkede for udlændinge, som ikke har anerkendelsesværdig grund til at rejse ind i landet.

Regeringens beslutning om at isolere Danmark mere eller mindre fra omverdenen er trådt i kraft lørdag klokken 12.00.

Ved grænseovergangene i Sønderjylland, i lufthavne, havne og andre steder, hvor folk rejser ind fra udlandet, vil der være en omfattende grænsekontrol, som skal sikre, at restriktionerne bliver overholdt.

Flere lokale var lørdag mødt frem for at se til, hvordan det rent faktisk kom til at se ud, når grænserne blev lukket.

Ved grænseovergangen i Padborg kunne de blandt andet se, hvordan folk, som havde været i Tyskland for at handle, ikke kunne komme tilbage ad den vante vej, men i stedet blev bedt om at køre via de åbne overgange.

Dem er der nu kun tre af i Sønderjylland. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser lørdag eftermiddag på Twitter, at der er meget lidt trafik ved grænsen i Frøslev.

Københavns Politi oplyser, at der frem til klokken 13 lørdag er blevet afvist 13 personer ved Øresundsbroen, mens der i Københavns Lufthavn ikke har været nogen afvisninger.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der ifølge politiinspektør Kim Kliver først på eftermiddagen blevet afvist fem personer ved færgen i Rødbyhavn.

Nordjyllands Politi oplyser kort før klokken 14 lørdag, at man har gennemført den første kontrol i Aalborg Lufthavn af et fly fra Salzburg. Kun danskere var med flyet, så ingen blev afvist.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte fredag aften på et pressemøde, at man i forsøget på at begrænse smittespredning af coronavirus fra lørdag middag ville lukke grænserne mere eller mindre.

Danske statsborgere har ret til at rejse ind i landet, men udlændinge kommer kun ind, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål, for eksempel hvis de bor eller arbejder i landet.

Den næste måned vil myndighederne bede turister og folk, som kommer på familiebesøg, om at vende om, hvis de forsøger at komme ind i landet.

I Sønderjylland er ti mindre grænseovergange lukket helt. Det er hverken muligt at komme ind eller ud af kongeriget ad disse veje.

Kun de tre store overgange ved Sæd, Kruså og Frøslev vil være mulige at passere, hvis man vil ad landvejen fra Tyskland til Danmark.

Vi følger udviklingen live herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce