Annonce
Fredericia

Jonna og Johnny siger farvel til Havfruen efter 22 år: Her er nogle af deres anekdoter

- Ny skylder du en omgang, siger Johnny Mogensen, da fotografens pilfingre har fået den gamle maskinkontrol-pind til at sige pling. Havfruens afgående værter har stribevis af oplevelser at se tilbage på, inden de om kort tid takker af. Foto: Peter Friis Autzen
Det har været hårdt arbejde - men også sjovt - at drive værtshus i 22 år. Det kan Havfruens Jonna og Johnny tale med om, inden de om kort tid takker af.
Annonce

Fredericia: Om kort tid takker Jonna Korntved og Johnny Mogensen af som indehavere af værtshuset Havfruen.

Som avisen allerede har skrevet, har parret solgt stedet til Allan Wehlast, som har lovet ikke at ændre nævneværdigt på stedet og den særlige Havfruen-ånd.

Jonna og Johnny kan se tilbage på mange gode indtryk og oplevelser. Ikke alle er velegnet til omtale i avisen, men nogle er.

Jog tyve på flugt med kost

Nu får Johnny og Jonna snart bedre tid til hinanden, børnene, børnebørnene og fisketurene med Johnnys lille fiskerbåd. Foto: Peter Friis Autzen

En nat vågnede Johnny ved lyde fra Havfruens baggård og baglokale.

To unge mænd havde sneget sig ind og over et hegn for at stjæle øl og mokaïer.

- Jeg sprang i et par joggingbukser og løb derned med en kost i hånden. De troede vist, at de kunne låse døren op indefra, da først de var kommet ind - men det kunne de ikke. Så den ene af dem nåede at hilse på kosteskaftet, inden politiet kom. "Den gamle mand slår mig", sagde han til betjenten. Den anden tyv var stukket af, siger Johnny til tonerne af Elton John fra jukeboksen.

Hold op med at glo

Kort tid efter, at Jonna og Johnny overtog Havfruen for 22 år siden, var Johnny nødt til at indføre et nyt element i stedets takt og tone.

- Hver gang nogen kom ind ad døren, stoppede al snak, og alle i huset vendte sig for at se, hvem der kom ind. Men det kan godt være lidt skræmmende, at alle sådan glor på en. Så jeg meddelte ud i lokalet, at fremover skulle man ikke glo på dem, der kom ind. Og så holdt alle op med det, siger han til tonerne af "Time to say goodbye" fra jukeboksen.

Drengen, der ville drikke øl

En 15-årig dreng begyndte at komme på Havfruen. Han ville så gerne drikke øl, men blev gang på gang afvist i baren.

Et par gange lykkedes det ham at få andre gæster til at købe øl til ham, men det fik Johnny og Jonna sat en stopper for.

- Jeg lovede ham, at hvis han ville holde sig til sodavand, indtil han blev 18 år, ville jeg give ham en gave på hans fødselsdag: Så måtte han og tre venner komme og drikke alle de øl de ville på min regning. Derefter holdt han sig til sodavand. På sin 18 års fødselsdag kom han og en ven. De drak måske tre øl hver, og så gik de igen, siger Johnny til tonerne af Michael Jackson fra jukeboksen.

Peberspray i øjnene

Uro og slagsmål er ret sjældent på Havfruen, og som regel løses det ved, at den urolige sendes hjem med besked om at komme tilbage, når han er i bedre humør.

- Men en gang kom en ordentlig kleppert ind. Han var ikke let at have med at gøre, og personalet kaldte på mig, samtidig med at politiet blev tilkaldt. Da jeg kom frem, så jeg manden vippe to betjente til side - en med hver arm. Så røg jeg op på ham og fik ham ned på gulvet, hvor jeg tog luften ud af ham. Samtidig greb en af betjentene til sin peberspray, men han ramte også mig temmelig meget, siger Johnny til tonerne af Peter Belli fra jukeboksen.

Bare ved at tale om den oplevelse, begynder hans øjne at klø.

Da gymnasieeleverne rykkede ind

Omkring år 2000 blev Havfruen pludselig et populært sted for gymnasiets elever, der kom efter skoletid om fredagen.

- I begyndelsen larmede og svinede de meget. Når de raflede, forsvandt både terninger og raflebægre. Men så gav jeg dem klar besked og lagde samtidig et depositum på raflebæger og terninger - og efterhånden begyndte de at opføre sig pænt. Til sidst kom deres forældre herind for at se, hvem det mon var, der havde opdraget deres børn, siger Johnny, mens jukeboksen spiller Fleetwood Mac.

Siden har de unge gymnasieelever og andre unge bølget op og ned. Det svinger i generationer, men de er altid velkomne på Havfruen, forsikrer både Johnny og Allan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bøvl med rundspørge om kommunal rengøring: Uklar kommunikation dumper Fredericia i stort tjek

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Fredericia

Frivillige søger videre efter Jørgen: Helikopter sættes ind i eftersøgning

Fredericia

Se video fra Østerstrand: Borgmester fortæller om den lokale corona-situation

Annonce