Annonce
Børkop

Lodsejere sagde nej tak - men drømmen om en lækker sandstrand i Brejning lever stadig

På sydsiden af Brejning Lystbådehavn er det muligt at soppe, men det er ikke på nogen som helst måde en optimal badestrand. Men måske det kan blive det. Morten Kristensen (SF) har anmodet om, at kommunen kigger nærmere på mulighederne for en ny strand i Brejning. Arkivfoto
Planerne om en sandstrand i Brejning blev for nylig droppet, men Morten Kristensen (SF) har anmodet teknisk udvalg tage stilling til, om kommunen skal undersøge muligheden for at skabe en offentlig badestrand et andet sted i området.

Brejning: En offentlig sandstrand nær Brejning er et ønske, som går mange år tilbage, men for nylig blev planerne om sådan en strand helt droppet.

Vejle Kommune, Brejning Lystbådehavn og lokalrådet arbejdede for idéen, men det faldt til sidst: Et stykke af stranden er privatejet, og lodsejerne ønskede ikke at afstå deres del af stranden til kommunen.

Men det er ikke lig med, at drømmen om en sandstrand er, nå ja, strandet helt. Morten Kristensen, der er medlem af byrådet for SF, har anmodet teknisk udvalg om at tage stilling til, om forvaltningen skal prøve at kigge på andre muligheder i Brejning-området.

- Det er ikke sikkert, at der er andre gode steder, men det bør i hvert fald undersøges. For det første er der lagt meget arbejde i det flotte forarbejde, som er lavet, og desuden er ønsket om en strand i eller ved Brejning et ønske, som går mange år tilbage. Og som giver god mening, for det vil give området et løft, siger Morten Kristensen.

Især er der to steder, der bør kigges nærmere på.

- Det er i sig selv nærliggende, at der laves en god strand på den side af havnen i retning af Vognkær Enge. Det er her, der i forvejen er en legeplads og shelterplads. Men når det er sagt, så er idéen tidligere blevet droppet, fordi det er alt for svært at få lavet en god strand der. Det er dog mange år siden, det er blevet undersøgt, og måske der er kommet nye muligheder siden. En anden mulighed er i retning af Sellerup Strand, hvor der i forvejen er lidt strand og nogle sommerhuse. Det kunne man også kigge nærmere på, siger Morten Kristensen.

Annonce

Ingen kystsikring, ingen strand

  • Gennem flere år har Vejle Kommune arbejdet med tanken om at kystsikre den kyststrækning lige nord for Brejning Lystbådehavn.
  • Kyststrækningen er ikke særlig pæn, for der ligger gamle betonhøfder fra De Kellerske Institutioners tid.
  • Derfor blev der arbejdet på at få ryddet op og kystsikret på en måde, der samtidig kunne skabe mulighed for at lave en offentlig badestrand. Den strand ville fungere som led i en stor helhedsplan for området.
  • Men en del af kyststrækningen er privatejet, og de private lodsejere ønskede at bevare tingene, som de er, og dermed blev idéen om helhedsplan droppet.

Opbakning eller ej?

Men om det i sidste ende overhovedet kan lade sig gøre at skabe nye sandstrande, ved han ikke.

- Det kan være, at forvaltningen siger, at strømforhold og andre ting gør det umuligt, men det ønsker jeg lige at få afklaret, så derfor har jeg bedt teknisk udvalg om at diskutere det, og så må vi se, om der er opbakning til, at forvaltningen giver det en chance mere, siger han.

Teknisk udvalg har møde på tirsdag, og hvis et flertal af udvalget siger god for, at forvaltningen kigger nærmere på muligheden for en sandstrand i Brejning-området, lægges der op til, at et svar kan gives senest i slutningen af foråret næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knuste rude - stjal lampe

Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce