Annonce
Erhverv

Fra marken i Gelsted: Lokal blomsterbonde tilbyder et "langsomt" blomster-alternativ i dagligvarehus

Regitze Gaarde Bang vil fra på mandag sælge lokale blomster dyrket efter økologiske principper i forhallen i Kvickly Middelfart. Foto: Regitze Gaarde Bang
Fra næste uge vil du kunne få lokale blomster dyrket efter økologiske principper i Kvickly Middelfart. Det er blomsterbonden fra Gelsted, Regitze Gaarde Bang, der har friske blomster med. Blomster der er i sæson og dermed mere klimavenlige.

Middelfart/Gelsted: Fra på mandag vil du kunne få "langsomme" blomster i Kvickly i Middelfart. Regitze Gaarde Bang er blomsterbonden fra Gelsted, der fremover vil kunne tilbyde Kvicklys kunder et alternativ til de spraglede blomster, der som regel kommer fra udlandet.


Jeg kan se, at flere fravælger at købe blomster, fordi man hører meget om, hvordan det foregår i blomsterindustrien. Men det er også synd. Det her er et alternativ til dem.

Regitze Gaarde Bang


Blomsterne er nemlig dyrket helt lokalt på hendes egen mark i Gelsted uden brug af sprøjtemidler eller andre usunde tilsætningsstoffer. Blomsterne er desuden i sæson, og det er netop der, man skal finde glæden, mener blomsterbonden.

-Alt, jeg har med i Kvickly, er noget, jeg selv har sået fra frø eller lagt i jorden, fortæller Regitze Gaarde Bang og fortæller, at planternes proces hos hende er "helhjertet".

- Her går naturen sin gang. Det er en lang proces at lave blomster. Man kalder det "slow flowers", og der går et halvt år fra start, til blomsterne er klar til at høste, siger hun.

Annonce

Blomster i sæson

De "langsomme" blomster er et alternativ til de forbrugere, der er blevet opmærksomme på, at den konventionelle blomsterhandel er energikrævende, at der ofte er brugt pesticider, og at blomsterne skal transporteres langt, før de når en forbruger i Danmark.

- Jeg har narcisser, forårsgrene og vibeæg med til blomsterudvalget i Kvickly. De er i sæson nu, og jeg tror på, at hvis man bruger det, der er i sæson, så er det mere friskt og kraftfuldt, siger Regitze Gaarde Bang, der på sin blomstermark har omkring 250 forskellige sorter fordelt på mange tusinde blomster, der blomsterer hen over sæsonen.

Hun dyrker sine blomster efter økologiske principper, og det er der kun ganske få i landet, der gør, men hun kan mærke, at flere forbrugere er blevet langt mere bevidste om, hvor deres varer kommer fra.

- Jeg kan se, at flere fravælger at købe blomster, fordi man hører meget om, hvordan det foregår i blomsterindustrien. Men det er også synd. Det her er et alternativ til dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce