Annonce
Fredericia

Lokal entreprenør glæder sig over millionordre - står for nyt teknisk gymnasium

Sådan kommer det kommende nye tekniske gymnasium i EUC Lillebælts skolekompleks på Teknikervej i Erritsø til at se ud. Tegning: CJ A/S, Zeni Arkitekter, Vita Ingeniører

CJ A/S skal opføre nyt teknisk gymnasium for EUC Lillebælt. Opgave til 32 mio. kr. Arbejdet begynder nu. Gul stil videreføres.

Annonce

Fredericia: Det er en ordre i den gode ende for den lokale entreprenør CJ A/S i Erritsø.

Virksomheden på Røde Banke skal bygge EUC Lillebælts nye afdeling til htx-gymnasieelever. CJ A/S vandt opgaven til 32 millioner kroner, som den selvejende institution har haft i udbud. Byggeriet er netop gået i gang, og direktør i CJ, Hans Jørgen Ebbesen, fortæller til Fredericia Dagblad, at 20-25 mand vil have deres gang på byggepladsen, når den er travlest.

De tegner og beregner:

CJ A/S i Fredericia opfører det nye tekniske gymnasium for EUC Lillebælt på Teknikervej i Erritsø i samarbejde med Zeni Arkitekter i Aabenraa og Vita Ingeniører i Odense og Valby.

Murværket får varierende mønstre. Det nye gymnasium har plads til 300 studerende. Den lokale entreprenør CJ A/S har vundet hovedentreprisen. Tegning: CJ A/S, Zeni Arkitekter, Vita Ingeniører
Annonce

Færdig i august 2019

Med mindre den kommende vinter bliver streng, kan de arbejde uden stop frem til afleveringsdatoen først i august 2019, altså inden det nye skoleår begynder.

Først bliver der aktivitet med jord- og betondelen, senere mur og tag og til slut alt det indvendige i den 2000 kvadratmeter store afdeling. Huset kan rumme 300 elever. I dag har det tekniske gymnasium i skolekomplekset på Teknikervej 220 studerende på ungdomsuddannelsen.

De mangler imidlertid albuerum. Derfor bygger EUC Lillebælt nyt på en del af sin parkeringsplads.

Indenfor arbejdes der både med ovenlys i hele bygningens højde, med træpaneler for en bedre akustik og med små lommer af siddegrupper til gruppearbejde, lektielæsning og socialt samvær. Tegning: CJ A/S, Zeni Arkitekter, Vita Ingeniører
Annonce

Tænkt på akustikken

I en pressemeddelelse fra CJ A/S forklarer entreprenøren, at den nye bygning kommer til at harmonere med de hidtidige:

- Facaderne opføres i gule tegl. Murværket opdeles i felter med varierende mønster, og der er varierende vinduesåbninger med skrå aluminiumsindramninger.

- Undervisningslokalerne på begge etager er organiseret rundt om et stort åbent fællesområde. For også at skabe plads til mere kreative udfoldelser udføres i stueetagen et organisk formet sceneområde, der er nedsænket.

- Langs kanten af hele sceneområdet etableres siddetrapper for at skabe nogle lommer, hvor de studerende kan samles over skoleopgaverne, og som samtidig vil fungere som sociale samlingspunkter, fortæller CJ A/S:

- Igennem hele projektet har der også været stor fokus på at skabe en optimal akustik i bygningen. Det giver sig blandt andet til udtryk ved, at der i vid udstrækning er brugt trælister på væggene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Aftrådt formand kritiserer Fredericia HK's ledelse: De vil ikke gøre det, man skal

Fredericia

Ni nye smittede i Fredericia: Men desværre rekord i DK

Fredericia HK For abonnenter

FHK-formand: Jeg kan ikke genkende billedet af, at vi skulle være imod samarbejde

Annonce