Annonce
Erhverv

Lokal erhvervsmand med i dyst om at blive årets leder

Bernt Dahl, stifter og storaktionær i arbejdstøjsproducenten Kentaur i Erritsø er indstillet som Årets Ejerleder 2018 af PwC, Dansk Erhverv og Nykredit. De seneste fem års vindere: Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller mikrobryggeriet ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013). Foto: Yilmaz Polat

Bernt Dahl fra arbejdstøjsproducenten Kentaur i Erritsø i regionalfinale. PwC, Dansk Erhverv og Nykredit kårer Årets Ejerleder 2018 den 29. oktober.

Fredericia: Stifter og storaktionær i Kentaur i Erritsø, Bernt Dahl, er en af tre finalister, når Årets Ejerleder 2018 i Sydjylland findes.

Direktøren i arbejdstøjsproducenten dyster mod to andre i konkurrencen 29. oktober hos PwC i Vejle. Rådgiveren inden for revision, skat og økonomi står sammen med Dansk Erhverv og Nykredit bag den årlige kåring. Den endelige finale holdes 8. november i Hellerup.

- Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre, skriver PwC i en pressemeddelelse.

Annonce

Bernt på ølkassen

Bernt Dahl, der etablerede Kentaur A/S i 1990, indstilles blandt andet, fordi han "leder virksomheden med stort engagement og med medarbejdere, som har lyst og talent. Det har skabt en anciennitet på 10 til 15 år eller mere hos de fleste".

"En gang om måneden stiller han sig på "ølkassen" i kantinen for at fortælle, hvordan det går med virksomheden".

Kentaur vokser i disse år og er størst på det danske marked og er tillige store i en række andre centraleuropæiske lande, ikke mindst Tyskland.

To konkurrenter

Bernt Dahl er oppe mod Anders og Martin Skorstensgaard, Kolding-tvillingerne bag seksten Skorstensgaard-autoværksteder, hvoraf otte er etableret i 2018.

Planerne er yderligere høj vækst frem til marts 2019.

Samt Jens Find, Unik System Design A/S, Vejle, der udvikler branchesoftware.

- Filosofien bag virksomheden er at vide alt om nicheområderne inden for ejendomme og advokater og udvikle it-løsninger, skriver PwC i pressemeddelelsen, som fortsætter:

- I år sætter Årets Ejerleder 2018 fokus på tillid. Der bliver i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften såvel globalt som lokalt ved blandt andet at markere sig mere direkte i den offentlige debat og vise mere åbenhed om ordentlighed på parametre rundt om virksomhedens kernedrift, såsom samfundsansvar, ligestillingsforhold og miljø.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia

Pleje-ansatte arrangerer demonstration mod besparelser efter tabt udbud: - Vi kan ikke forstå, hvordan det kan hænge sammen

Annonce