Annonce
Erhverv

Lokal it-virksomhed fyrer 45 medarbejdere: Havde håbet på blidere opbremsning

Bankdata, der leverer totale it-løsninger til danske banker, har efter fyrings omkring 700 ansatte. Til venstre er det Claus Hjort Bjerre, der er administrerende direktør. Arkivfoto: Flemming Krogh

Bankdata, der har hovedkontor i Erritsø, ser sig nødsaget til at sige farvel til 45 medarbejdere.

Erritsø: It-virksomheden Bankdata, der leverer it-løsninger til danske banker, fyrer 45 medarbejdere.

Efter en periode med stor efterspørgsel på it-systemer, der imødekommer nye krav til finanssektoren, bliver 2019 mere rolig, fortæller den administrerende direktør.

- Det er en tilpasning i forhold til vores økonomi. Vi har i en periode kørt på et højere niveau end normalt, og vi har haft fuld fart på en lang række it-systemer blandt andet en meget ambitiøs kapitalmarkedsplatform til vores pengeinstitutter, som har krævet mange udviklere og spidskompetencer. Vi har også de senere år set en kraftig vækst i behov for it til understøttelse af ny lovgivning i finanssektoren. Det stilner noget af nu, siger Bankdatas administrerende direktør, Claus Hjort Bjerre.

De berørte medarbejder, som har haft fast arbejdsplads på hovedkontoret i Erritsø og på virksomhedens udviklingskontor i Silkeborg, blev opsagt tirsdag.

Annonce

Vi havde håbet, at vi kunne klare opbremsningen blidere, men det kan vi simpelthen ikke

Claus Hjort Bjerre, administrerende direktør Bankdata
Administrerende direktør for Bankdata, Claus Hjort Bjerre, fortæller, at de berørte medarbejdere bliver ved Bankdata resten af året, hvorefter de fratræder omkring juleferien. Foto: Bankdata

Hjælper fyrede videre

Claus Hjort Bjerre fortæller, at fyringsrunden rammer bredt i organisationen, men langt de fleste har siddet med it-udvikling blandt andet som udviklere og fagspecialister. Når 2018 er ovre, forventer Claus Hjort Bjerre, at efterspørgslen vil falde i forhold til i år.

- Det hænger blandt andet sammen med, at vi i år er blevet færdige med nogle meget store og komplicerede sager fra EU. Vi havde håbet, at vi kunne klare opbremsningen blidere, men det kan vi simpelthen ikke, siger Claus Hjort Bjerre.

Bankdata ejes af ni danske pengeinstituter, hvoraf Jyske Bank, Sydbank og Ringkøbing Landbrugsbank ejer mest.

De fyrede medarbejdere er alle blevet tilbudt karriere- og jobrådgivningsforløb via en ekstern rådgivningsvirksomhed.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe de medarbejdere, der forlader os, så de kan få mange spændende år et nyt sted, siger Claus Hjort Bjerre.

Udover hovedkontoret i Erritsø og udviklingskontoret i Silkeborg har Bankdata også medarbejdere siddende på adresser i Aarhus og Gurgaon i Indien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce