Annonce
Fredericia

Lokal læge siger stop

Læge Stig Gerdes vil ikke længere give HPV-Vacciner. Foto: Mette Mørk
Fredericia - Annika Hjorths læge Stig Gerdes, Fredericia, vurderer, at han har givet omkring 100 HPV-vaccinationer til patienter i sin klinik. Men nu er det slut.

- Jeg kan ikke etisk eller moralsk forsvare at fortsætte med at give HPV-vaccinationer, når jeg ser, at en af mine patienter får så alvorlige bivirkninger, som Anika Hjorth har fået. Derfor stopper jeg nu, og jeg vil opfordre alle mine kolleger til også at stoppe, indtil der er fuldstændig sikkerhed for, at vaccinen er sikker, siger Stig Gerdes.

Sæt på pause

Han har ikke tiltro til, at HPV-vaccinen er blevet tilstrækkeligt testet, før den blev sendt ud på markedet.

- De symptomer, som Anika har fået, og som andre også har fået, er så alvorlige, at vi er nødt til sætte vaccinationerne på pause, siger Stig Gerdes, der understreger, at han ikke er imod vaccinationer generelt.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce