Annonce
Sydjylland

Lokal politiker: Børkop er ikke rette sted at have en ungdomsuddannelse

Skal der udklækkes studenter i Børkop? - ganske som her i Nyborg. Lokal politiker mener, at Børkop ikke har et så stærkt ungdomsmiljø, at det giver mening at have unge mennesker til at studere i byen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Børkop har ikke de tilbud for unge, der gør den attraktiv som uddannelsesby. Det mener den lokale politiker, Peder Hummelmose (V), der har et andet forslag.

Børkop: Regeringen har i et uddannelsesudspil meldt ud, at den gerne vil placere en ungdomsuddannelse i 15 mindre byer rundt i Danmark, heriblandt i Børkop.

Men selvom den lokale politiker, Peder Hummelmose (V), gerne vil arbejde for at få ting til Børkop, synes han ikke, at det giver mening at placere en uddannelse i Børkop.

- Jeg vil rigtig gerne kæmpe hårdt for at få ting til Børkop, og gerne ting, der skaber vækst og liv i byen. Og nu ved vi jo ikke, hvad regeringen helt præcist vil, så jeg skal ikke skyde noget ned på forhånd. Men når det er sagt, så kan jeg godt se, at Børkop ikke umiddelbart er det rette sted til en ungdomsuddannelse, siger han.

Annonce

Han forklarer, at der selvfølgelig sagtens kan bygges nogle gode bygninger, som de studerende kan boltre sig i.

Jo, vi har i Børkop en del pizzeriaer, man kan "hænge ud" på, men ingen caféer.

Peder Hummelmose, medlem af byrådet i Vejle for Venstre.

- Men livet ved siden af uddannelsen fylder heldigvis rigtig meget for de unge mennesker, og Børkop har ikke samme form for tillokkende ungdomsmiljø, som Vejle har, siger han og nævner videre:

- Jo, vi har i Børkop en del pizzeriaer, man kan "hænge ud" på, men ingen caféer. Der er dog en velfungerende café i Brejning, dog mest i weekenderne, og det er heller ikke så let at komme til den, siger Peder Hummelmose.

"Tvunget til at blive hjemme"

Han frygter ligeledes, at en ungdomsuddannelse i Børkop vil blive en hæmsko for de lokale unge.

- Regeringen arbejder jo ud fra, at unge skal studere så nært som muligt, og nogle ikke kan komme derhen, de vil, og det kan groft sagt betyde, at Børkops unge bliver "tvunget" til at blive hjemme i Børkop, når de er færdig med 9. klasse eller 10. klasse. Jeg så hellere, de kommer hen til et miljø, hvor de kan møde nye unge. Det sociale i at være sammen er utrolig vigtigt for de unge, og det er næsten ligeså vigtig for mig, som selve uddannelsen. Vi skal helst have hele mennesker ud af vores uddannelsessystem både fagligt og socialt, og det sociale aspekt kan Børkop ikke på samme måde tilbyde, som de større byer kan, siger Peder Hummelmose.

Annonce

Styrk Vejle

Han mener, at der i forvejen er gode ungdomsuddannelser i Vejle, og for den sags skyld Fredericia, og at det vil være mere fornuftigt at styrke tingene der.

- Vi kan sagtens med fordel styrke Vejle endnu mere. Jo stærkere Vejle er til det, jo mere vil det hele blive styrket, også fagligheden. Hvis der kommer en ungdomsuddannelse i Børkop kan jeg frygte, at det vil gå ud over den faglige kvalitet, fordi tingene bliver delt op, siger han og nævner, at der dog er et område, hvor Børkopområdet kan stå stærkt i forhold til unges uddannelse.

- Vi har et stærkt håndværks- og erhvervsliv, og et styrket samarbejde mellem uddannelse og det lokale erhvervsliv vil give rigtig god mening for alle, siger han.

Men i den sidste ende, synes han, at det kører fint, som det gør nu. Og dog.

- I stedet for at skabe en ungdomsuddannelse, synes jeg, vi skal styrke transportmulighederne for de unge fra Børkopområdet til uddannelserne i de større byer omkring Børkop. Det er langt bedre at opgradere de kollektive forbindelser til Vejle og Fredericia, siger Peder Hummelmose.

Ud over Børkop er byer som Brande og Give også nævnt i regeringens udspil.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce