Annonce
Fredericia

Lokal profil gør comeback: Vind vil i byrådet for Venstre

Niels Martin Vind tager springet tilbage i politik. Efter seks års fravær stiller han igen op for Venstre til byrådsvalget i 2021. Her viser den tidligere elitegymnast, at springkraften stadig er i behold. Foto: Mads Dalegaard
For seks år siden trak Niels Martin Vind sig som folketingskandidat efter en intern konflikt i Venstre. Men nu stiller han op til det kommende byrådsvalg, hvor han vil skærpe Venstres liberale stemme.

Fredericia: En kendt profil er tilbage som Venstre-kandidat til byrådsvalget i 2021.

43-årige Niels Martin Vind gør comeback, efter at han ellers trak sig som partiets folketingskandidat i Fredericia tilbage i 2014. Men nu er læreren fra Fredericia Gymnasium klar til en ny tørn for det parti, han meldte sig ind i som 16-årig.

-Jeg har fået mange opfordringer, og jeg har haft mange snakke med Peder Tind (Venstres gruppeformand i byrådet, red.). Jeg brænder for politik og for Fredericia, og jeg har boet her i det meste af mit liv. Når nu jeg brænder så meget for byen og har fået så mange opfordringer, så bør jeg også gøre noget ved det. Det er lidt for let at sidde på sidelinjen og så ringe til Peder, når jeg synes, de skulle gøre noget anderledes. Så er det bedre selv at hjælpe til, siger Niels Martin Vind.

Annonce

Partiet er samlet

Gymnasielæreren peger på en vigtig nøgle til sit comeback.

-Den altafgørende præmis for, at jeg er med igen, er at Peder Tind har samlet partiet, siger Niels Martin Vind.

Niels Martin Vind har tidligere stillet op til Folketinget for Venstre. Nu jagter han en plads i byrådet. Foto: Mads Dalegaard

Internt Venstre-splid fik Niels Martin Vind til at trække sig fra helt fra politik efteråret 2014. Dengang følte han sig snigløbet af bestyrelsen, som ikke længere ville støtte ham som kandidat og i stedet kørte eks-borgmester Thomas Banke i stilling. Sådan lød Niels Martin Vinds begrundelse dengang, og han fulgte op ved at brænde alle sine valgplakater.

I dag, seks år senere, er Venstre et helt andet sted, vurderer han.

- Det var godt, at jeg trak mig dengang. Ud over at brænde for politikken så skal man have det sjovt med dem, man er sammen med. Det skal være en fælles mission, siger Niels Martin Vind.

Annonce

Fine stemmetal i 2011

Ved folketingsvalget i 2011 fik han et stemmetal på 1785 i Fredericia, hvilket ingen andre V-kandidater før eller siden har overgået. Han håber, at han med sin politiske profil og netværk fra byen kan hjælpe Venstre til et bedre valg i 2021.

Ved siden af jobbet som gymnasielærer er han gymnastikinstruktør for sin 11-årige søn Emils springhold i KIF. Desuden har han været fodboldtræner, siddet i bestyrelsen for Viborg Idrætshøjskole og har været fagligt aktiv for idrætslærere på gymnasier.


Jeg synes, den liberale stemme mangler i Fredericia. Det ville være synd, hvis man som liberal vælger var nødt til at stemme på et andet borgerlig parti end Venstre,

Niels Martin Vind


Siden marts har han også haft eget cvr-nummer. I Vinds Haveservice klipper han blandt andet hæk for pensionister i nordbyen.

- Jeg overtog udstyret fra mine forældre, da de solgte gården sidste år. Og jeg kan godt lide at lave noget fysisk ved siden af jobbet som gymnasielærer, siger Niels Martin Vind.

Annonce

Skarpere liberal profil

Forældrene Laurits og Else Marie Vind har også være aktive i Venstre. De bor stadig i Pjedsted, hvor Niels Martin voksede op.

Hans politiske comeback kommer i en periode med socialdemokratisk dominans og absolut flertal i Fredericia Byråd. Men alle partier har været med i de seneste års budgetforlig.

I haven på Herthavej er der en trampolin. Familien Vind er en gymnastik-familie, og både Niels Martin, hustruen Thilde og sønnen Emil er aktive i sporten. Foto: Mads Dalegaard

-Jeg vil gerne give Venstre en skarpere liberal profil. Jeg synes, Venstre har manglet noget kant. Jeg er enig i de forlig, Venstre er gået med i. Men jeg savner, at man bagefter finder ud af, hvad Venstre ville have gjort, hvis partiet helt selv måtte bestemme. Jeg synes, den liberale stemme mangler i Fredericia. Det ville være synd, hvis man som liberal vælger var nødt til at stemme på et andet borgerlig parti end Venstre, siger Niels Martin Vind.

Annonce

En del af højskole-Venstre

Som tre politiske kæpheste nævner han aktivering, frit valg og mere disciplin og konsekvens i folkeskolen. Det første punkt handler om, at man skal yde noget, hvis man er på offentlig ydelse.

- Hvis man for eksempel har et mindre handicap, så findes der ting, man kan lave. Så er man også en del af et fællesskab i steder for at være på passiv forsørgelse. Det er det højskole-Venstre, jeg er en del af. Jeg er ikke liberal, så kun de stærke skal have ret. Men jeg er vokset op med, at man skal yde, før kan kan nyde, siger Niels Martin Vind.

Blå bog

Niels Martin Vind er 43 år.

Gymnasielærer i idræt og samfundsfag på Fredericia Gymnasium

Gift med Thilde Bo Schmidt, som er gymnasielærer på Kolding Gymnasium.

Far til Emil på 11 år.

Født og opvokset i Pjedsted

Instruktør på et gymnastikhold for drenge i KIF.

Har en bachelorgrad i idræt og sidefag i samfundsfag.

For byen vil det være bedst, hvis Socialdemokratiet ikke har absolut flertal i byrådet efter næste valg, mener den kommende kandidat.

-Det er ikke sådan, jeg forventer, at vi vinder valget, og Peder bliver borgmester. Men alle partier har en interesse i, at Socialdemokratiet ikke genvinder det absolutte flertal. Jeg er klar til at være den liberale væbner for Peder og vil gå i byen med nogle liberale holdninger, siger Niels Martin Vind.

Venstres opstillingsmøde til det kommende byrådsvalg foregår 20. august.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kommuner straffer kontanthjælpsmodtagere helt forskelligt - se, hvordan din kommune gør

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia hamrede hovedet mod toppen og faldt hårdt: Derfor er der alligevel grund til at se lyst på fremtiden

KLUMME

Provsten tæller ned til slægtstræf og fisketapas: 'Moster Anna var høj, mørk og smuk - hun gav os et glimt af Paradis'

Fredericia

Jette Nørgaard blev opsagt fra sit job:  - Nu er alle bolde oppe i luften

Alarm 112

Indviet for en måned siden: Nu er de udsattes hellested brændt ned

Fredericia For abonnenter

Jesper og andre grundejere i forurenet område har en svær sag: Losseplads gik under radaren i 90'erne

Alarm 112

Anja er i chok over nedbrændt hellested: Utroligt, at nogen kan finde på det

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Frustreret Simon jagtede cyklende slushice-tyv midt om natten: - Det er pissetræls

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Fredericia HK For abonnenter

FHK vandt igen; det er ikke perfekt men meget tæt på

FC Fredericia

FC Fredericia-træner tog hurtigt fat i spillerne efter nederlaget: Det kan jo ikke nytte noget

Annonce