Annonce
Fredericia

Lokal skole er indstillet til national pris for god kommunikation

De øvrige nominerede er Rønde Efterskole for præsentationer af nye lærere på skolens hjemmeside og Rødding Højskole for brug af stories på det sociale medie Instagram til formidling af højskolens liv og stemning. Foto: Nils Svalebøg
Fredericia Realskole er en af tre frie skoler, der kan vinde årets Severin-pris for god kommunikation på internettet.

Fredericia: Fredericia Realskole er blevet indstillet til Severin-prisen 2019, der uddeles til frie skoler for god, digital kommunikation.

Skolen er i spil til at modtage prisen for en video, hvor Kathrine Weber, der går i 8. klasse, fortæller om niveaudelt undervisning, og hvordan hun selv er blevet udfordret i matematikundervisningen, fordi klasserne inddeles efter elevernes fagligt kompetencer.

De tre skoler, der fortsat er med i kapløbet om titlen, er udvalgt baggrund af kommunikation, der værdimæssigt betyder noget for den enkelte skole, fortæller Rasmus Anker Rysgaard, der er kommunikationsekspert og medlem af juryen bag Severin-prisen.

- Dagens verden af sociale medier og hurtige nyheder er enormt støjende. Derfor har vi i juryen valgt tre eksempler på kommunikation, som gør det tydeligt, hvad der virkelig betyder noget.

- I videoen fra Fredericia Realskole får vi et autentisk blik ind i hverdagen på Fredericia Realskole. Samtidig kan vi mærke de værdier, der betyder noget på skolen, siger Rasmus Anker Rysgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Vinderen findes i november

Skoleleder Pernille Aarøe Petersen er stolt af, at Fredericia Realskole er blevet indstillet til prisen.

- Vi ville gerne vise, hvordan vi arbejder med niveaudelingen fra et elevperspektiv. Det er dejligt, at vi er lykkedes med det. Vi arbejder hele tiden på at blive skarpere i at kommunikere det, der betyder noget for os, på en god måde i det digitale, siger hun.

Hvem der vinder prisen afgøres af stemmer, som kan afgives indtil 31. oktober. Vinderen bliver offentliggjort i begyndelsen af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

Annonce