Annonce
Fredericia

Lokal skole er indstillet til national pris for god kommunikation

De øvrige nominerede er Rønde Efterskole for præsentationer af nye lærere på skolens hjemmeside og Rødding Højskole for brug af stories på det sociale medie Instagram til formidling af højskolens liv og stemning. Foto: Nils Svalebøg
Fredericia Realskole er en af tre frie skoler, der kan vinde årets Severin-pris for god kommunikation på internettet.

Fredericia: Fredericia Realskole er blevet indstillet til Severin-prisen 2019, der uddeles til frie skoler for god, digital kommunikation.

Skolen er i spil til at modtage prisen for en video, hvor Kathrine Weber, der går i 8. klasse, fortæller om niveaudelt undervisning, og hvordan hun selv er blevet udfordret i matematikundervisningen, fordi klasserne inddeles efter elevernes fagligt kompetencer.

De tre skoler, der fortsat er med i kapløbet om titlen, er udvalgt baggrund af kommunikation, der værdimæssigt betyder noget for den enkelte skole, fortæller Rasmus Anker Rysgaard, der er kommunikationsekspert og medlem af juryen bag Severin-prisen.

- Dagens verden af sociale medier og hurtige nyheder er enormt støjende. Derfor har vi i juryen valgt tre eksempler på kommunikation, som gør det tydeligt, hvad der virkelig betyder noget.

- I videoen fra Fredericia Realskole får vi et autentisk blik ind i hverdagen på Fredericia Realskole. Samtidig kan vi mærke de værdier, der betyder noget på skolen, siger Rasmus Anker Rysgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Vinderen findes i november

Skoleleder Pernille Aarøe Petersen er stolt af, at Fredericia Realskole er blevet indstillet til prisen.

- Vi ville gerne vise, hvordan vi arbejder med niveaudelingen fra et elevperspektiv. Det er dejligt, at vi er lykkedes med det. Vi arbejder hele tiden på at blive skarpere i at kommunikere det, der betyder noget for os, på en god måde i det digitale, siger hun.

Hvem der vinder prisen afgøres af stemmer, som kan afgives indtil 31. oktober. Vinderen bliver offentliggjort i begyndelsen af november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce